Reizen.be > Fietsen en wellness met het Zuiderhuis

Fietsen en wellness met het Zuiderhuis

Waarom een fietsvakantie en een ontspannend verblijf in een wellness niet combineren? Zuiderhuis pakt uit met aantrekkelijke fietsvakanties die je niet enkel doorheen de leukste steden leidt, maar waarbij je ook nog eens kunt genieten van de luxe die een wellness biedt. De ideale mix van een actieve én een ontspannende vakantie voor zij die houden van balans!

© Zuiderhuis.be

Fietsvakantie in Dresden, Duitsland
Dresden is een prachtige Duitse barokstad, en biedt unieke uitzichten voor bezoekers sinds het na verwoesting in de Tweede Wereldoorlog weer werd opgebouwd. Bekende bouwwerken zoals Zwinger, Frauenkirche en Semperoper staan er koninklijk gebouwd, en de muziek, het theater en de kunst die de stad vullen maken het de ideale plaats voor een fietsvakantie.

Tijdens deze fietsvakantie kan je je laten verrassen door het oude centrum van Dresden, dat omringd wordt door romantische rivierdalen. Hierbij pronken heuse kastelen, oude stadjes en burchten, die de citytrip alleen nog maar onvergetelijker maken.

Als fietstoerist verblijf je in het Maritim Hotel, dat modern en elegant is maar ook nog eens in een waar monument is gebouwd. Het viersterrenhotel ligt op nog geen 10 minuten wandelen van het centrum: de ideale locatie dus als je de stad in al zijn glorie wil bezichtigen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-2]

De Franse Loire-kastelen
De Loire-streek is ongetwijfeld de meest uitgestrekte van Frankrijk, en oude kunstenaars, schrijvers en Franse koningen zagen er reeds de pracht van in. Het landschap is een deel van het UNESCO werelderfgoed, en terecht, als je ziet hoe sprookjesachtig de regio is. De fietsroute leidt je langs oude kastelen uit de Renaissance, mooie parken en middeleeuwse forten, alsook typische wijngaarden en heuvels.

© Zuiderhuis.be

Het Château de Chambord is er ongetwijfeld het meest indrukwekkende kasteel, maar ook Château de Cheverny staat hoog op de lijst. De bekende striptekenaar Hergé werd er onder andere geïnspireerd voor het kasteel Molensloot in één van de avonturen van Kuifje. Daarnaast vormen wijnboeren, steenhouwers, mandenvlechters en natuurlijk het royale Azay deel uit van de Loire-streek. Fietstoeristen van alle leeftijden kunnen deelnemen aan deze route langs de prachtige rivieren de Cher, de Vienne en de Indre.

Het verblijf
Tijdens het eerste deel van de fietsvakantie verblijft men in de Auberge du Centre, in Chitenay, een gasthof dat in de streek bekend staat om zijn uitstekende keuken. Tijdens de winter kan je er in de lounge ontspannen bij de open haard, terwijl de tuin tijdens de zomer dan weer de ideale plaats is om te vertoeven. De sauna biedt daarbij een moment van ontspanning na de fietstocht, alsook het buitenzwembad. Tenslotte kan men vanuit het hotel de meest bekende kastelen gemakkelijk bereiken.

Eénmaal aangekomen in Azay-le-Rideau is verblijf mogelijk in het hotel des Château, dat gelegen is in een groene streek vol met wijngaarden. De grote, rookvrije kamers bieden een zorgeloze overnachting, mede dankzij de faciliteiten – waaronder een kluis, gratis wifi, een flatscreen, een badkamer of douche, enzovoort. Ook na de fietsroute is hier de mogelijkheid op gastronomisch laven, en in de zomer kan je rustig nagenieten op het terras of in de tuin.

Zuiderhuis biedt verder ook fietsvakanties in combinatie met wellness hotels aan in Nederland en Italië.

[do_widget id=enhancedtextwidget-2]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *