Reizen.be > Verken het bierlandschap van Oost-Vlaanderen
Biergids

Verken het bierlandschap van Oost-Vlaanderen

Als bierliefhebber is het ontdekken van nieuwe, gezellige streekbiercafés altijd een avontuur. Oost-Vlaanderen telt meer dan 30 brouwerijen en 1000 cafés. Hoe weet je dan waar je wezen moet voor de beste bierbeleving? De biergids geeft 110 pagina’s boordevol praktische informatie voor het degusteren van bier in Oost-Vlaanderen. Wandelend en fietsend ontdek je de cafés in Meetjesland, Gent, de Leiestreek, de Vlaamse Ardennen, Scheldeland en het Waasland. Zo heb je lichaamsbeweging, verken je de omgeving én geniet je onderweg van verschillende bieren.

Biergids
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Overzichtelijke en originele routes
In de biergids staan vijf originele fietsroutes en een wandelroute. Elke route heeft een eigen uitvouwbare kaart waarop de knooppunten staan aangegeven. Daarnaast vind je deze knooppunten ook terug op een uitneembaar bierkaartje, dat makkelijk mee te nemen is. Op de kaart staan de leukste stops langs de route aangegeven. In de biergids staat een beschrijving van deze plekken. Een lokale bierkenner vertelt bij elke streek over zijn favoriete brouwerijen, speciale bierhotspots en de bieren uit zijn regio. Op de laatste pagina’s vind je in de biergids informatie over verschillende bierstijlen, brouwerijen, cafés en slijterijen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Op stap met de biergids
Elke streek heeft een eigen route. Het beginpunt staat aangegeven op de kaart, maar je kunt de route op elk willekeurig punt starten. Met je eigen fiets of een gehuurde fiets bezoek je de mooiste plekjes van de streek. Bij de eerste stop is het tijd voor een bier van de lokale brouwerij. Je laat je adviseren door de biergids of door de barman. Voor de zekerheid maak je een foto van het bier, zodat je later nog weet wat je gedronken hebt. Daarna stap je weer op de fiets en vervolg je de fietstocht. De wandelroute loopt door Gent. Je start bij het kasteel en loopt dan langs de mooiste bezienswaardigheden en gezelligste biercafés van Gent. En ben je na je wandeling of fietstocht niet meer in staat om naar huis te gaan? Dan staan er in de biergids aanbevelingen voor leuke overnachtingsplaatsen.

Biergids
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Over de biergids
De biergids is een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen. Om het mooie bierlandschap op de kaart te zetten, ontwikkelden zij met hun Plan Bier-campagne zes verschillende routes. Dit begon in 2015 met drie routes door de Vlaamse Ardennen, Scheldeland en het Waasland. Nu is de gids uitgebreid met nog drie routes. Fietsers en wandelaars kunnen een dag of weekend lang op pad, wetend dat ze de mooiste bierhotspots van de streek bezoeken. Op die manier kan iedereen gemakkelijk genieten van de rijke en historische biercultuur van deze streek. UNESCO heeft de Belgische biercultuur opgenomen op de Werelderfgoedlijst. In de biergids staan ook achtergrondverhalen van verschillende bieren. Het is een up-to-date overzicht waarmee je de Belgische biercultuur op een unieke manier beleeft.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *