Reizen.be > 7 onvergetelijke activiteiten op Noirmoutier

7 onvergetelijke activiteiten op Noirmoutier

Het regenweer in België is niet altijd iets om vrolijk van te worden. Er zijn echter tal van manier om warmere oorden op te zoeken waarbij de temperatuur constant aangenaam is. Ook dichtbij is het perfect mogelijk om een zonnige vakantie te beleven

Het eiland Noirmoutier mag dan wel minder bekend zijn onder de volksmond het blijft een pareltje om te genieten en even te ontsnappen aan het druiperige en miezerige regenweer in België. Wij hebben alvast een korte bucketlist voor je samengesteld met leuke activiteiten en ervaringen.

  • Je moet niet lang wachten om de echte natuur van het eiland te ervaren. Met de sierlijke naam Passage du gois voel je je direct op vakantie. Deze route die doorloopt naar het vaste land verbindt zich enkel en alleen wanneer het water hoogtij is. Dan wordt de weg overspoeld door de zee en waan je je direct in een andere wereld. Een kleine tip, zoek wat informatie op over de getijdentabellen, die zullen zeker nog goed van pas komen.
  • Van al dat genieten heb je waarschijnlijk wel honger gekregen. En ja het water zal je misschien letterlijk uit de mond lopen. Verwen jezelf met heerlijke lokale gerechten recht uit de zee. Zo heb je de vele oesterbars die je kunt vinden langs de kust gecombineerd met lekkere wijnen die ook lokaal gemaakt worden. Hou je van authentieke eetgelegenheden? Dan is Port du Bonhomme zeker een bezoekje waard. Hier kun je oesters proeven in gezellige pittoreske oesterhutten. Verschillende vissoorten en schaaldieren zijn de specialiteit van het eiland.
© Trendz 
  • Op het eiland bevinden zich nog tal van andere leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Als je fan bent van marktjes zal Noirmoutier zeker je hart kunnen bekoren. Je vindt er tal van uitstekende ambachtelijke producten zoals de bekende aardappelen, verse vis van de veiling en fleur de sel.
  • Je kan met een wandeling direct al dat lekkers verteren, maar het eiland is zo uniek dat je zeker ook gewoon eens moet relaxen in het hartje van de wijk Banzeau, met de typerende witte huizen is dit een ideale plaats om tot rust te komen of zelfs een praatje te slaan met de bewoners.
  • Voor diegene die echt niet kunnen stilzitten onder ons is er een fietstocht waarbij je echt alle geheime plekjes van het eiland kunt ontdekken. Het eiland heeft maar liefst 83 km aan fietspaden en 3 themalussen, keuze genoeg dus. Wij kunnen je alvast de lus “moerassen en molens” aanraden. In de gezonde zeelucht passeer je langs zout en oesterkwekers en charmante straatjes op de Moulin du Both en L’epine. Tijdens de route passeer je de rand van het dennenbos Bois des Elous, een uniek stukje dennenbos met een adembenemend zicht op de oceaan.
© Trendz 
  • Als je nog energie over hebt is een initiatie wind of kitesurfen mooi meegenomen.
  • En na al die activiteiten heb je wel wat rust verdiend. Kies je verblijft op maat om optimaal te genieten van je vakantie zoals het hotel Général d’élbee. Villa Arthus Bertrand is ook een intiem plekje in een oud kasteel. Hier is elke meubelstuk met zorg gekozen wat het verblijf net zo speciaal maakt.

Voor meer informatie over de streek, het eiland Noirmoutier en mogelijke activiteiten kan je terecht op  www.vendee-tourisme.com en www.ile-noirmoutier.com

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *