Reizen.be > Oeverlopen in Oost-Vlaanderen: de drie fraaiste routes
Fort Steendorp

Oeverlopen in Oost-Vlaanderen: de drie fraaiste routes

Bent u een avontuurlijk reiziger die van natuurgebieden houdt en wilt u een keer echt iets ontspannends ondernemen? Dan is oeverlopen in Oost-Vlaanderen wellicht een leuke activiteit voor u. In de uitgestrekte, bloeiende polders van het Waasland, in Kruibeke en Temse, kunt u heerlijk oeverlopen en de schoonheid en levendigheid van de Vlaamse natuur ervaren. In dit gebied, dat tussen Antwerpen en Gent ligt, zijn 11 imponerend mooie routes uitgestippeld die u de natuur van België tot in uw diepste vezels laten ervaren. Het gaat hierbij zowel om wandelroutes als fietstrajecten, midden door de mooiste natuurgebieden van België. Maar ook kunt in Oost-Vlaanderen heerlijk varen en genieten van de rijke regionale cultuur en geschiedenis van dit gebied. Hieronder lichten we drie fraaie routes uit en vertellen we u wat er op die routes allemaal te zien en beleven is.

Fort Steendorp
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Steendorproute: de ideale combinatie van natuur en cultuur
Een toproute in het poldergebied van Oost-Vlaanderen is de 13,3 kilometer lange Steendorproute. Deze route begint in het idyllische, historische stadje Rupelmonde, aan de oevers van de Schelde. Hier vindt u de fraaie Grafentoren Rupelmonde, die in de twaalfde eeuw gebouwd is om de Schelde en de Rupel te kunnen verdedigen. Vanuit Rupelmonde verkent u per fiets of – als u een goede conditie heeft – lopend het glooiende landschap rond Rupelmonde. Zo komt u door de rustgevende polders en parken van Schouselbroek en het Gelaagpark. En vergeet niet, onder begeleiding van een gids, het prachtige Fort van Steendorp te bezoeken!

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Kruibeekse Kreekroute: voor echte Vlaamse natuurfans
De echte natuurliefhebber kan zijn hart ophalen tijdens de 7,9 kilometer lange Kruibeekse kreekroute. Vanuit de plaats Bazel – waar de route begint bij de plaatselijke kerk – loopt u in een rondje langs de Scheldeoevers. Onderweg passeert u oogstrelende natuurfenomenen. Het veelzijdige landschap van de Polders van Kruibeke laten een blijvende indruk achter. De Kruibeekse Kreekroute is erg afwisselend. Zo maakt u als wandelaar kennis met de Vlaamse getijdennatuur. En ziet u prachtig groene elzenbroekbossen. Let in deze bossen sowieso op de fraaie zwarte elzen en de zeggen. Ook komt u op deze route door weidevogelgebieden heen. Als u van vogelspotten houdt, vindt u hier volledig uw gading.

Molsbroek Lokeren
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Molsbroek-Buylaersroute: cultuur proeven in Lokeren
Lokeren is een cultureel rijke plaats die bekend staat als ‘gezellige feestenstad’. Restaurantjes, mooie historische gebouwen en leuke cafeetjes: Lokeren puilt ervan uit! Als u kiest voor de veelzijdige Molsbroek-Buylaersroute, verkent u naast de Lokerse cultuur ook de meest idyllische natuurplekjes in de regio van deze stad. Op de prachtige, 12 kilometer lange route komt u onder meer door het Verloren Bos, passeert u de prachtige Buylaersmeersen en kunt u het natuurreservaat Molsbroek met eigen ogen bewonderen. Regelmatig loopt u op deze route langs het mooie riviertje de Durme. U merkt het al… Op en top genieten van de Oost-Vlaamse cultuur en natuur is ook in en rond Lokeren niet zo moeilijk!

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *