Oeverlopen in Oost-Vlaanderen: de drie fraaiste routes

Bent u een avontuurlijk reiziger die van natuurgebieden houdt en wilt u een keer echt iets ontspannends ondernemen? Dan is oeverlopen in Oost-Vlaanderen wellicht een leuke activiteit voor u. In de uitgestrekte, bloeiende polders van het Waasland, in Kruibeke en Temse, kunt u heerlijk oeverlopen en de schoonheid en levendigheid van de Vlaamse natuur ervaren. In dit gebied, dat tussen Antwerpen en Gent ligt, zijn 11 imponerend mooie routes uitgestippeld die u de natuur van België tot in uw diepste vezels laten ervaren. Het gaat hierbij zowel om wandelroutes als fietstrajecten, midden door de mooiste natuurgebieden van België. Maar ook kunt in Oost-Vlaanderen heerlijk varen en genieten van de rijke regionale cultuur en geschiedenis van dit gebied. Hieronder lichten we drie fraaie routes uit en vertellen we u wat er op die routes allemaal te zien en beleven is.

Fort Steendorp
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Steendorproute: de ideale combinatie van natuur en cultuur
Een toproute in het poldergebied van Oost-Vlaanderen is de 13,3 kilometer lange Steendorproute. Deze route begint in het idyllische, historische stadje Rupelmonde, aan de oevers van de Schelde. Hier vindt u de fraaie Grafentoren Rupelmonde, die in de twaalfde eeuw gebouwd is om de Schelde en de Rupel te kunnen verdedigen. Vanuit Rupelmonde verkent u per fiets of – als u een goede conditie heeft – lopend het glooiende landschap rond Rupelmonde. Zo komt u door de rustgevende polders en parken van Schouselbroek en het Gelaagpark. En vergeet niet, onder begeleiding van een gids, het prachtige Fort van Steendorp te bezoeken!


Widget not in any sidebars

Kruibeekse Kreekroute: voor echte Vlaamse natuurfans
De echte natuurliefhebber kan zijn hart ophalen tijdens de 7,9 kilometer lange Kruibeekse kreekroute. Vanuit de plaats Bazel – waar de route begint bij de plaatselijke kerk – loopt u in een rondje langs de Scheldeoevers. Onderweg passeert u oogstrelende natuurfenomenen. Het veelzijdige landschap van de Polders van Kruibeke laten een blijvende indruk achter. De Kruibeekse Kreekroute is erg afwisselend. Zo maakt u als wandelaar kennis met de Vlaamse getijdennatuur. En ziet u prachtig groene elzenbroekbossen. Let in deze bossen sowieso op de fraaie zwarte elzen en de zeggen. Ook komt u op deze route door weidevogelgebieden heen. Als u van vogelspotten houdt, vindt u hier volledig uw gading.

Molsbroek Lokeren
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Molsbroek-Buylaersroute: cultuur proeven in Lokeren
Lokeren is een cultureel rijke plaats die bekend staat als ‘gezellige feestenstad’. Restaurantjes, mooie historische gebouwen en leuke cafeetjes: Lokeren puilt ervan uit! Als u kiest voor de veelzijdige Molsbroek-Buylaersroute, verkent u naast de Lokerse cultuur ook de meest idyllische natuurplekjes in de regio van deze stad. Op de prachtige, 12 kilometer lange route komt u onder meer door het Verloren Bos, passeert u de prachtige Buylaersmeersen en kunt u het natuurreservaat Molsbroek met eigen ogen bewonderen. Regelmatig loopt u op deze route langs het mooie riviertje de Durme. U merkt het al… Op en top genieten van de Oost-Vlaamse cultuur en natuur is ook in en rond Lokeren niet zo moeilijk!


Widget not in any sidebars

Lees ook eens over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  |