Reizen.be > Unieke fiets- en wandelroutes in de Nederlandse Hanzesteden
Zutphen

Unieke fiets- en wandelroutes in de Nederlandse Hanzesteden

Ben je opzoek naar leuke wandel- en fietsroutes in één of meerdere Nederlandse Hanzesteden? Dan ben je hier aan het juiste adres. De door water verbonden Hanzesteden, Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle, bieden allerlei verschillende routes aan. Zo kun je bijvoorbeeld in stilte van de prachtige natuur genieten, alsook door de gezellige straatjes van de binnenstad of langs knusse dorpjes wandelen en fietsen. Lees snel verder want in de informatie hieronder vind je tips en trucs voor het plannen van jouw actieve fiets- en wandeldag in de omgeving van de Hanzesteden.

Zutphen
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Stel je eigen wandel- en fietsroutes samen

Op de website van Falkplan kun je eenvoudig en snel de fietstocht: LF-3 Hanzeroute bestellen. Met een beetje meer moeite en behulp van de fietsknooppunten kaart ‘De IJssel’ stel je echter zelf je eigen wandel- en fietsroute samen. Gegarandeerd begint de pret al voordat je je wandelschoenen aantrekt of op de fiets stapt. Na het samenstellen van je eigen wandel- en fietsroutes kun je je van tevoren inlezen over de steden die je gaat bezoeken en bijvoorbeeld leuke restaurantjes voor een lunch stop uitzoeken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-35]

De zes Hanze fietsrondjes

Speciaal voor de fietsers onder ons is er een boekje ontwikkeld met zes leuke fietsroutes langs verschillende Hanzesteden. De routes brengen je bijvoorbeeld van Doesburg naar Deventer, van Deventer naar Zwolle of van Elburg naar Hattem en Harderwijk. Op de website van Visit Hanzesteden kun je je voor- en achternaam en email adres invullen. Vervolgens wordt de brochure met de zes Hanze fietsrondjes gratis naar je toegestuurd. Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je automatisch in voor de nieuwsbrief.

Ontdek de gezellige straatjes en steegjes van de Hanzesteden te voet

Vergeet je camera of telefoon tijdens deze wandeltocht niet! De Hanzestadswandeling brengt je langs veel fotogenieke plekken in de binnensteden van de Hanzesteden. Tijdens de wandeltocht ervaar je een authentieke sfeer in een historisch decor en waan je je door gezellige terrassen langs het water. Beloon jezelf tussen het wandelen door met een drankje of duik een winkel in om een souvenir voor thuis te kopen.

Zutphen
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

De Hanzevallei

Het Hanzestedenpad brengt je langs imponerende uitzichten en hoge rivierdijken. De Hanzevallei staat bekend om haar prachtige natuur. In de vallei fiets en wandel je door bossen, uitgestrekte velden en charmante havezaten. Een havezate is een burcht, hofstede, hof of hoeve. Op de randen van de vallei vind je één van de Hanzesteden waar je even kunt pauzeren of na de tocht kunt bijkomen met een lekker hapje en drankje.

[do_widget id=enhancedtextwidget-38]

Loop of fiets bijna een hele marathon, de Kampen-Zwolle route

Ontdek de IJssel en de omliggende dorpen tussen Kampen en Zwolle tijdens een 41 kilometer durende wandel- of fietstocht. De bewegwijzerde route brengt je onder andere langs Kampen, Zwolle, Zalk en Wilsum. Volbreng de route in één dag of verspreid de route over meerdere dagen zodat je meer tijd hebt om de cultuur op te snuiven en de rest van de omgeving te ontdekken. Download de Kampen-Zwolle route.

Klik hier voor nog meer tips voor een leuke vakantie in Nederland.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *