Reizen.be > Typisch Australische dieren om te spotten tijdens jouw rondreis

Typisch Australische dieren om te spotten tijdens jouw rondreis

Een rondreis door Australië staat garant voor niet-alledaagse belevenissen, maar ook voor het spotten van dieren die je normaal gesproken niet zo gauw in ons continent zal tegenkomen. Naast bijzondere plaatsen die je wellicht tijdens je reis wilt gaan bezichtigen, heb je vast en zeker ook een aantal typisch Australische dieren die je graag eens in hun natuurlijke omgeving wilt bewonderen. Welke je kunt verwachten is natuurlijk mede afhankelijk van de plaats van jouw bezoek, maar de kans dat je één van de volgende dieren tijdens je rondreis tegen het lijf loopt is tamelijk groot.

Kleurige vissen en dito koraal
Als je in Australië bent, is het zeker aan te raden tijd uit te trekken om te gaan snorkelen of duiken. De mooiste beelden zullen op je netvlies verschijnen. Namelijk, de meest bijzondere en kleurige vissen en dito koraal, zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. De onderwaterwereld is hier zeer indrukwekkend. De Great Barrier Reef bijvoorbeeld, is absoluut een bezoekje waard.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Spinnen
Waarschijnlijk voor de meesten niet het soort ‘dier’ dat je meteen uit je zelf zou gaan opzoeken. Het feit dat ze in Australië ook nog eens een tikkeltje groter zijn dan gemiddeld, werkt daar ook niet aan mee. Als je niet van ze houdt, is het checken op spinnen in jouw accommodatie aan te bevelen. Je bent gewaarschuwd.

Kangoeroes
Deze mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Kangoeroes zijn natuurlijk typisch Australisch. Het zou dan ook ontzettend leuk zijn om deze grappige beestjes, in hun natuurlijke habitat, te kunnen aanschouwen.

Koalaberen
Deze schattige beestjes kun je zomaar ergens in een boom treffen, al dan niet slapend. Goed opletten, met de camera in de aanslag, wanneer je je in een bebost gebied begeeft.

Slangen
Net als met de spinnen, bestaat de kans dat slangen ook niet thuishoren op jouw ‘favorietenlijstje’. Zolang je niet al te dichtbij komt, zijn ze echter wel reuze bijzonder om te aanschouwen. Je komt ze immers niet iedere dag tegen, los in de natuur.

Casuaris
Vreemde vogels, deze beestjes, die maar liefst 85 kilo kunnen wegen en 50 km per uur kunnen lopen. Naast dit opmerkelijke feit, beschikken ze over een even opmerkelijk uiterlijk. Een beetje zoals een struisvogel, maar dan met felle kleuren. Bijzonder zijn ze zeker, maar niettemin ook gevaarlijk. Niet te dicht in de buurt komen dus!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Pelikanen
Pelikanen zijn kenmerkend door hun grote snavel en keelzak, waarmee ze hun prooi (vissen) uit het water kunnen scheppen. Een grote watervogel, met een lengte van 1.80 meter en spanwijdte van 3 meter, gerust een joekel te noemen. Je kunt ze in grote aantallen langs de kust en op het binnenwater spotten.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *