Reizen.be > Rotterdam: een stad met veel bedrijvigheid

Rotterdam: een stad met veel bedrijvigheid

Voor de Vlaamse reiziger is Rotterdam relatief dichtbij, dat maakt de grootste havenstad van Europa tot een ideale bestemming voor een korte stedentrip. Een bekend gezegde in Rotterdam is: “Niet lullen, maar poetsen.” Hiermee wordt bedoeld dat de Rotterdammer gewend is om aan te pakken, Rotterdam is een bedrijvige stad. Zo verschijnt in ‘Manhattan aan de Maas’ de laatste jaren in rap tempo veel hoogbouw. Voor de liefhebber van hedendaagse hoogbouw architectuur is er derhalve meer dan voldoende te zien. Ook de sfeer en de grandeur van het oude Rotterdam is nog volop aanwezig in het gezellige Scheepvaartkwartier.

© commons.wikimedia.org

Waar vind je een geschikt hotel?
Rotterdam kent een breed aanbod van kamers, twee hotels zijn extra interessant vanwege de verbinding met het maritieme verleden van de stad.
Hotel New York ligt op de Wilhelminapier, het is gevestigd in het oude hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Men heeft er alles aan gedaan om de kenmerkende inrichting tot in detail te behouden. Daarnaast zijn de voormalige directievertrekken stijlvol verbouwd tot prachtige hotelkamers.
Het klassieke passagiers- en cruiseschip de Rotterdam ligt permanent afgemeerd aan het Derde Katendrechtse Hoofd. Aan boord bevinden zich verschillende gezellige horecagelegenheden. Ook is het mogelijk om op de Rotterdam te overnachten. De 254 hotelkamers zijn ingericht in de stijl van de jaren vijftig van de vorige eeuw.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Gezellig eten en drinken
Een stad bezoeken, maakt hongerig en dorstig. Grand Café Wester Paviljoen aan de Nieuwe Binnenweg is een begrip bij de plaatselijke bevolking, het is er druk van de vroege morgen tot in de late avond. Dit café staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer en de uitgebreide lunch en diner kaart. Bij Wester Paviljoen kun je overigens ook de Rotterdamse dichter Jules Deelder tegen het lijf lopen. Hij woont namelijk erg dichtbij, aan de overkant van de straat om precies te zijn!

Uitstapjes maken

© commons.wikimedia.org


Rederij Spido verzorgt al decennialang rondvaarten door de haven van Rotterdam. Tijdens een tweeënhalf uur durende tocht maak je kennis met de grote bedrijvigheid die nog altijd in de haven heerst. Als je daarna nog niet genoeg hebt van het water kun je een watertaxi bestellen. Dat werkt heel simpel. Langs de Maas zijn talloze opstappunten, één enkel telefoontje volstaat vervolgens om opgehaald te worden. Een ritje met de supersnelle watertaxi is vooral spectaculair in de avonduren.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Wat mag je absoluut niet overslaan?
De Ballentent! Deze oude scheepvaartkroeg is wereldberoemd in Rotterdam en omstreken vanwege de heerlijke gehaktballen die je er kunt eten. Aan de muur hangen talloze foto’s van oude oceaanstomers en vrachtschepen. De clientèle van de Ballentent is erg divers, van student tot havenbaron. Je vindt de Ballentent aan de Parkkade, het is verstandig om ruim vooraf te reserveren.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *