Reizen.be > Niet te missen steden tijdens je roadtrip langs de Côte d’Azur

Niet te missen steden tijdens je roadtrip langs de Côte d’Azur

Als je nog op zoek bent naar een vakantiebestemming voor deze zomer, dan is de Franse Côte d’Azur misschien wel een goede optie. Deze prachtige kustlijn in het zuiden van Frankrijk heeft al altijd een grote aantrekkingskracht gehad op vakantiegangers. Maar wat had je dan ook verwacht met hemelsblauwe wateren, prachtige stranden, een warm klimaat en wereldberoemde steden? Hier zijn alvast vijf steden die je niet mag missen tijdens je roadtrip langs de Côte d’Azur.

© de.wikipedia.org

1. Nice
Nice is wellicht de bekendste stad langs de Franse Rivièra en net daarom een hotspot voor toeristen. Met indrukwekkende architectuur, berglandschappen en kustlijn heeft de stad alles in huis om tot een van de mooiste worden gerekend. Daarnaast is Nice een bestemming waar de zon vrijwel het hele jaar door schijnt. De Promenade des Anglais is een van de beroemdste boulevards in het zuiden van Frankrijk.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Cannes
Cannes is wellicht het best bekend omwille van het filmfestival die jaarlijks heel wat beroemdheden aantrekt. Nochtans heeft de Franse stad ook heel wat te bieden voor wie niet meteen een cinefiel is. Hoewel Cannes in tegenstelling tot andere steden in de Franse Rivièra niet de typische bezienswaardigheden bezit, is het vooral de mediterrane sfeer die er hangt, die het tot een niet te missen stop tijdens je roadtrip maakt. Zijn strandpromenade, La Croisette, met de vele luxehotels is een van de mooiste plaatsen in de stad.

3. Saint-Tropez
Saint-Tropez was jarenlang de bestemming voor de hogere klasse die naar hier trok om een kleurtje te krijgen. Nochtans heeft de stad heel wat meer redenen waarom het tot 100000 bezoekers per dag aantrekt gedurende de zomermaanden. Met zijn pittoresk landschap is Saint-Tropez er altijd in blijven slagen om een sfeer van een gezellig Frans dorp te behouden. De vele smalle straatjes en lokale markten hebben hier zeker aan bijgedragen. Daarnaast is het ook een van de steden met de beste verzichten op het bergachtige landschap en heeft het prachtige stranden waar het tijdens de zomer moeilijk is nog een goed plaatsje te bemachtigen.

© commons.wikimedia.org

4. Antibes
Antibes is gelegen tussen het grote Nice en Cannes en is ontstaan uit een Griekse nederzetting. Het is onder meer de plaats waar Picasso heeft verbleven in 1946. Vandaag de dag is het kasteel waarin hij verbleef omgebouwd tot een Picasso museum. In de haven Port Vauban zie je de grootste jachten ter wereld aanmeren langs de ‘quai des milliardaires’. Maar als deze plaats prachtig genoeg was volgens een van ‘s werelds grootste kunstenaars, dan is het zeker een bezoek waard.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Saint-Raphaël
De stad Saint-Raphael heeft niet de grandeur van steden als Nice of Cannes maar heeft dankzij zijn nabijgelegen ligging aan het Esterel bergmassief een idyllische locatie. Het is eenvoudig bereikbaar vanuit Parijs met de trein en is een ideale vlucht uit de drukke steden. Dat terwijl het toch over indrukwekkende stranden, blauwe wateren en gezellige restaurants beschikt.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *