Reizen.be > Tussenstop in Antigua: zo vul je 24u

Tussenstop in Antigua: zo vul je 24u

In het najaar van 2017 raasde de orkaan Irma dwars door de Caraïben heen en zorgde voor extreme schade op Barbuda. Bijna 90% van het eiland werd verwoest en dat zorgde voor een enorme volksverhuizing naar het eiland Antigua, dat vreemd genoeg onbeschadigd bleef.

© Pixabay.com

Tussenstop
Antigua is vooral populair als tussenstop voor lange vluchten. Het is overigens een prachtig eiland met tropische witte stranden en helder water. Daardoor zijn er gelukkig ook steeds meer mensen die hier een accommodatie boeken en langer verblijven dan alleen voor een tussenstop. Hoewel het eiland niet al te groot is, is er buiten de all-inclusive resorts genoeg te beleven. Hieronder zetten we wat bijzonderheden op een rijtje die je op Antigua in 24 uur kunt beleven.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Ochtend
Omdat het overdag behoorlijk warm kan zijn, is het verstandig om je accommodatie vroeg te verlaten als je nog iets actiefs wil doen. Geniet in het noordwesten van het eiland van een heerlijk ontbijt bij Coconut Grove. De kaart is zeer uitgebreid en vanuit het restaurant heb je een fantastisch uitzicht over het strand en de omringende palmbomen. Vervolgens is het tijd om wat actiefs te doen. Denk daarbij aan hiken of wandelen in het zuiden van het eiland. Hier lopen verschillende routes van maximaal twee uur waarbij je de wilde kustlijn leert kennen en de meest bijzondere vergezichten te zien krijgt. Je kunt ook naar Green Castle hill om te wandelen al zijn de routes die hier lopen wel iets langer. Hoe kort of hoe lang je ook op Antigua bent, je kunt hier echt niet geweest zijn zonder het strand te hebben bezocht. Na het wandelen of hiken kun je dan ook even heerlijk afkoelen in de Caribische zee.

© Flickr.com

Middag
Na het zwemen is het tijd geworden voor de lunch. Daarbij kun je natuurlijk terugkeren naar je accommodatie. Er zijn echter ook tal van andere mogelijkheden. Vooral BBQ en grillen zijn op het eiland ongekend populair. Voor een lage vaste prijs kun je al meegenieten van het heerlijke vlees dat rond lunchtijd in veel restaurants op de BBQ wordt gegooid. Als je daarna een rustige middag wil beleven, kun je het beste in St. John blijven. Dit kleine stadje werd ooit gebouwd door kolonisten en is nu ontzettend gezellig. Vooral de shopliefhebbers zullen het hier naar hun zin hebben, aangezien er tal van boetiekjes en andere winkeltjes zijn te vinden. Liever wat meer adrenaline? Neem dan zeker deel aan de Antigua Rainfores Canopy Tour. Je verkent daarbij op avontuurlijke wijze het regenwoud op het eiland door middel van acht verschillende zip lines. Plezier en spanning gegarandeerd!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Avond
Na het diner, waarbij je zeker ook het eens de vele gerechten met seafood moet proberen, is het tijd voor wat meer ontspanning. Op het eiland kun je ook prima een drankje drinken en zijn er meerdere uitgaansgelegenheden. Met de handige Beach Bar Trail ga je van bar naar bar tot in de kleine uurtjes! Als je niet zo’n uitgaanstype bent, sluit je de avond af met een heerlijke strandwandeling!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *