Reizen.be > Historische wandeltocht in the Big Apple

Historische wandeltocht in the Big Apple

Een citytrip boeken naar New York is één van de reisdromen van heel wat mensen. Natuurlijk kent iedereen wel de belangrijkste bezienswaardigheden van ‘The Big Apple’. Denk maar aan het Empire State Building, Central Park, het Vrijheidsbeeld en het bekende Times Square. Maar deze prachtige stad die onder andere door deze trekpleisters zeker een bezoekje waard is, heeft nog heel wat meer te bieden. De stad heeft immers ook een rijke historie die haar gemaakt heeft tot wat ze is. Heb je daar bewijs voor nodig? Geen zorgen: dat is er!

© Pixabay.com

New York Historical Society
De New York Historical Society is waarschijnlijk niet meteen de plek waar je eerst aan denkt bij een bezoekje aan New York. Nochtans is dit prachtig museum zeker en vast een bezoekje waard. Met een glimp in het verleden begrijp je meteen hoe de stad zich ontwikkeld heeft tot de grootmacht van vandaag. Er zijn artefacten uit elke tijdsperiode van New York en talloze interessante exhibities doorheen het jaar. Bovendien is dit schitterende museum gelegen vlakbij Central Park tegenover het Natural History Museum. Een museum dat overigens op zijn beurt ook het bezoeken waard is.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Het Mount Vernon Hotel Museum
New York is een geweldig interessante en drukke stad. Die drukte betekent echter ook dat je soms een welverdiende break nodig hebt van het drukke stadsleven. Het Mount Vernon Hotel Museum is daar de ideale plek voor en biedt een verrassend historisch inzicht in de stad. Oorspronkelijk werd dit gebouw neergezet als hotel in de 19de eeuw. Vandaag de dag is dit historische huis nog steeds in de originele stijl intact en zeker en vast de moeite waard. Het hele jaar rond zijn hier rondleidingen beschikbaar en tal van evenementen om te beleven. Een goede tip? Mis zeker de geweldig knappe tuinen niet waar je zonder gids rond kunt struinen.

© Flickr.com

Federal Hall Memorial
Het Federal Hall gebouw in Brooklyn was het eerste echte “parlementsgebouw” van de Verenigde Staten. Een bezoekje aan deze replica van het originele gebouw laat je de sfeer opsnuiven waarin de Bill of Rights aan het congress werd gepresenteerd. De inkom is overigens volkomen gratis en dat is ook altijd een leuke extra!

Woodlawn kerkhof
Het Woodlawn kerkhof is veel meer dan enkel en alleen kerkhof: het is een echt monument. Bekende namen als Duke Ellington, Herman Melville en Joseph Pulitzer liggen hier begraven. Niet toevallig is dit indrukwekkende kerkhof ook een populaire wandeltocht bij de locals. Het is er gewoon ontzettend mooi, zeker tijdens de herfst.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

The Hamilton Grange
Alexander Hamilton is één van de belangrijkste figuren in zowel de Amerikaanse geschiedenis als de historie van New York. Het huis waar Alexander Hamilton in woonde tot aan zijn dood in het duel met Aaron Burr valt te bezichtigen in New York. Het werd sinds de 19de eeuw twee keer geherlokaliseerd, maar is ook volledig gerestaureerd en open voor het publiek. Perfect voor een leuk dagje uit.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *