Reizen.be > Backpacken in Oeganda

Backpacken in Oeganda

Mensen die van reizen houden, zien het liefst zoveel mogelijk van de wereld. Dat kan natuurlijk op geen betere manier dan door te gaan backpacken. Gewoon een vlucht boeken naar een bepaald land en vervolgens alle hoogtepunten van dit land bekijken en weer door reizen naar je volgende bestemming. Hoewel het niet zo bekend is onder backpackers is het Afrikaanse Oeganda een fantastisch land om doorheen te trekken. Hieronder worden enkele hoogtepunten van dit land op een rijtje gezet. Stuk voor stuk redenen om vandaag nog te boeken!

© Pixabay.com

Bezoek de dorpjes
De talloze dorpjes in Oeganda zijn fantastisch om te bezoeken. Hier heerst nog een heerlijke rustige sfeer en absoluut geen toeristische drukte. Je geniet er van de gastvrijheid van de lokale bevolking en natuurlijk de fantastische natuur. De meeste mensen wonen in zelfgebouwde lemen hutjes en elven van wat ze zelf verbouwen. Vooral bananenbomen zijn erg populair. Daar wordt dan ook het meest typische gerecht van Oeganda van gemaakt: Matoke. Dit zijn groene bananen die geprakt zijn en vervolgens worden gestoomd boven een open vuur. Hoewel de mensen in de dorpjes vaak arm zijn, lijken ze ontzettend gelukkig en zijn ze ook nog eens erg hulpvaardig.

Grote steden
Wanneer je de grote steden van het land bezoekt krijg je te maken met een haast tegenovergestelde wereld. Hier is het altijd druk en chaotisch en het leven speelt zich grotendeels op straat af. Mensen maken muziek, koken op straat en spelen spelletjes met elkaar. Het is er altijd gezellig en ook hier is men erg gastvrij. Overal in de straten zie je winkeltjes waar je lokale producten kunt kopen. Van mooie kleurrijke stoffen tot levende kippen en meubels. De sfeer is er vaak wel heel relaxt. Hoewel de mensen niet rijk zijn, maken ze zich over het algemeen niet druk om de dag van morgen.

© Pixabay.com

Entebbe en het Victoriameer
Entebbe was vroeger de hoofdstad van Oeganda en wanneer je een vliegreis gaat boeken, is de kans groot dat je hier landt. Het is een rustig stadje waar vooral de natuur een grote rol speelt. De stad grenst dan ook aan het allergrootste meer van het hele continent Afrika: het Victoriameer. Bezoek met een gids de mooiste plekjes langs het meer en raak onder de indruk van de veelzijdige flora en fauna die hier dankzij het water van het meer kunnen leven.

Safari
Wanneer gaan backpacken in Afrika, moet je natuurlijk ook een safari hebben gedaan. Gelukkig is daar meer dan genoeg mogelijkheid voor in Oeganda. Het land kent enkele prachtige nationale parken. Het Bwindi Impenetrable National Park is daar misschien wel de mooiste van. Je kunt hier talloze bijzondere dieren spotten waaronder de zeldzame berggorilla. Dit dier leeft nog maar in een drietal landen ter wereld, waaronder dus Oeganda. Verder heeft het land enkele prachtige savannes waar je op safari kunt gaan. Je komt hier de meest uiteenlopende diersoorten tegen waaronder giraffes, olifanten en leeuwen. Het is zelfs het enige land ter wereld waar je leeuwen in een boom kunt zien!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *