Reizen.be > Tot rust komen in de ongerepte natuur? Ga naar Montenegro!

Tot rust komen in de ongerepte natuur? Ga naar Montenegro!

Kom jij pas echt tot rust als je een paar dagen of zelfs een paar weken in een prachtig natuurgebied kunt verblijven? Dan weten wij de perfecte vakantiebestemming voor jou. Eén van de Europese landen waar je de mooiste natuurgebieden met ongerept groen vindt, is het vrij onbekende Montenegro. Meer over deze vakantiebestemming lees je op deze pagina.

© Pixabay.com

Montenegro: een korte introductie
Montenegro ligt in de Balkan en wordt ook wel ‘Het Zwitserland van de Balkan’ genoemd. Dit komt niet alleen door de prachtige natuurgebieden in het land, maar ook zeker door de vriendelijke locals die er rondlopen en de prachtige steden die je in Montenegro kunt bezoeken.

Montenegro is nog niet zo populair bij toeristen, maar dit komt voornamelijk omdat veel mensen gewoon niet aan deze bestemming denken bij het boeken van hun vakantie. Tot 2006 hoorde Montenegro namelijk bij Servië en dit is nu eenmaal geen populaire vakantiebestemming. Nu Montenegro zelfstandig is en steeds meer mensen de schoonheid van het land zelf ontdekken, gaan er meer toeristen naartoe. Ook goed om te weten: er zijn rechtstreekse vluchten van België naar Montenegro. Dit betekent dat je in een mum van tijd in het prachtige land bent, zonder onhandige overstap.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

De natuur van Montenegro
De meeste mensen die naar Montenegro gaan, doen dit voor de prachtige natuur van het land. Montenegro kent maar liefst vijf verschillende natuurparken en deze beschermde parken zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. In natuurpark Biogradska Garo wandel je door één van de laatst overgebleven oerbossen van Europa, terwijl je bij het Skadarmeer pelikanen kunt spotten. Het is zelfs de enige plaats in Europa waar nog pelikanen in vrijheid leven.

© commons.wikimedia.org

Wat alle natuurparken in Montenegro met elkaar gemeen hebben, is dat de natuur er niet aangetast is door toeristen of de lokale industrie. De natuurparken worden namelijk zeer goed beschermend en daarom is er nog ongerepte natuur te zien. Vind je het heerlijk om je wandelschoenen aan te trekken, een rugzak in te pakken en gewoon de natuur in te trekken om helemaal tot rust te komen, dan zijn de natuurparken van Montenegro echt een must om te bezoeken. In de natuurparken ben je namelijk echt ver verwijderd van het drukke, dagelijkse leven.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

De cultuur van Montenegro
Natuurlijk is er in Montenegro veel meer te doen dan enkel het bezoeken van de vijf bijzondere natuurgebieden. Je kunt er bijvoorbeeld ook geweldige steden bezoeken, zoals onder andere vestingstad Kotor. Deze stad heeft een schilderachtige ligging aan een prachtige baai en wordt ook wel het Venetië zonder water genoemd. Andere steden die zeker de moeite waard zijn, zijn Budva en Sveti Stefan. Sveti Stefan is misschien niet groot, maar hier zijn niet voor niets al grote namen als Sylvester Stallone en Liz Taylor naartoe gereisd voor een ontspannen vakantie in een prachtige omgeving. Zeker de moeite waard dus, deze kleine historische stad.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *