Reizen.be > 5 tips voor een geslaagde trekreis

5 tips voor een geslaagde trekreis

Wie houdt van een sportvakantie en naast de jaarlijkse skivakantie ook graag een zomerse actieve reis maakt, kan eens een trektocht overwegen. De wereld ontdekken met een rugzak, brengt je dichter bij de natuur én je medemens. Schuw je het avontuur niet? Met de volgende voorbereidingstips wordt je wandel- of trekvakantie een succes!

© Pixabay.com

1. Train je lichaam
Een wandelvakantie is fysiek niet te onderschatten. We kiezen er als Vlaming veelal voor om een wandelvakantie in de bergen door te brengen. Om te klimmen en te dalen gebruik je heel andere spieren dan wanneer je op vlakke terreinen gaat wandelen. Daarom kan het zeker aan te raden zijn om te gaan trainen alvorens op reis te vertrekken. De Vlaamse Ardennen bijvoorbeeld of de duinen aan de kust bieden ons mooie wandelregio’s waar we onze kuiten kunnen voorbereiden op het echte werk.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Plan je route
Eens aangekomen op de reislocatie wil je er uiteraard meteen invliegen. Overschat jezelf niet! Wandelen in een nieuwe omgeving, een nieuw terrein en ander klimaat, daaraan moet je lichaam zich wat kunnen aanpassen. Zorg dat je de eerste dagen niet meteen de stevigste wandelingen onderneemt, maar bouw stelselmatig op. Zorg ook dat je voldoende mogelijkheden voor pauze hebt ingebouwd. Probeer de eerste dag al niet meteen ver van de bewoonde wereld af te wijken.

3. Kies de gepaste accommodatie
Afhankelijk van je ervaring als wandelaar kies je de juiste accommodatie. Sommige reizigers zweren bij de trekrugzak met tent en anderen verkiezen dan weer een knus hotel om op krachten te komen. Veel hotels in wandelgebieden bieden een service aan waarbij je makkelijk je bagage van de ene slaapplaats naar de andere kunt laten overbrengen. Uiteraard hoef je niet elke avond op een nieuwe locatie verblijven. Je kunt ook perfect op sportvakantie gaan in één specifieke regio en ‘s avonds telkens in je eigen vaste kamer verblijven. Kies wat bij jou past!

4. Weeg alles af
Kies je voor een kleine rugzak of grote, weeg af wat je meeneemt. Een mens is geen lastdier en vakantie is een moment van genieten, niet van afzien. Ga ook niet zonder rugzak op stap want water, en een minimum aan eten moet je altijd bij je hebben. Gespecialiseerd materiaal voor wandelaars is steeds gemaakt om licht te zijn en toch heel functioneel, denk bijvoorbeeld aan sneldrogende T-shirts, sokken, een lichte regenjas, …

© Pixabay.com

5. Wees niet bang van calorieën
Op een stevige wandeltocht door ruw gebied verbruik je al snel veel energie. Zorg daarom voor goede maaltijden tijdens je wandelreis. Eet voldoende koolhydraten voor je energie, balanceer tussen snelle en trage suikers, zoals granen en pasta’s. Neem bij het avondmaal voldoende eiwitten binnen voor je spierherstel en laat groenten en fruit zeker niet links liggen. Door het zweten tijdens je wandeltocht verlies je belangrijke vitaminen en mineralen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Een goede voorbereiding is het halve werk! Met deze vijf onmisbare tips in het achterhoofd wordt je wandelvakantie een echte voltreffer!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *