Reizen.be > Top 6 Sri Lanka

Top 6 Sri Lanka

Sri Lanka is een schitterend land, maar wanneer je een rondreis gaat maken of gaat backpacken moet je ook keuzes maken. Wanneer je keuzes gaat maken, is het handig om te weten welke plekken het meest bijzonder zijn in Sri Lanka, zodat je een selectie kan maken wat jou aanspreekt en wat je koste wat het kost wilt zien. In dit artikel word je meegenomen naar de mooiste plekken van Sri Lanka.

© commons.wikimedia.org

1. Oude Koningsstad: Anuradhapura
Wanneer je van steden houdt, moet je de oude koningsstad Anuradhapura in Sri Lanka bezoeken. Deze stad heeft veel historische bezienswaardigheden. De meeste van deze bezienswaardigheden zijn dagoba’s. Dit zijn een soort van koepels waarin heilige relikwieën worden bewaard. Andere highlights die je niet mag missen in deze oude stad is de olifantenmuur en de Kuttam Pokuna.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Stad in de jungle: Sigiriya
Waar Anuradhapura vooral bestaat uit mooie historische gebouwen, is Sigiriya bijzonder omdat het een kleine stad is in het hart van de jungle. Deze stad wordt ook wel de Leeuwenrots genoemd en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

3. Van alles wat: Negombo
Het is ook aan te raden om een verblijf in Negombo te boeken, omdat Negombo veel te bieden heeft. De koloniale geschiedenis is hier goed zichtbaar. De vismarkt is zeker de moeite waard. De stranden, groene omgeving en de mangrovebossen zijn uitzonderlijk mooi. De mangrovebossen zorgen voor een bijzonder aangezicht omdat de wortels van deze bomen vaak hoog uit het water komen. Deze wortels in combinatie met het water zijn schitterend. Handig is ook dat er vlakbij Negombo een vliegveld is. Handig om te weten en om rekening mee te houden tijdens het plannen van je reis.

© commons.wikimedia.org

4. Olifantenweeshuis
Het Pinnawale Elephant Orphanage ligt in Kandy. In dit olifantenweeshuis kun je ongeveer 75 olifanten verwachten. Je komt hier olifanten in alle soorten en maten tegen en is zeker een bezoekje waard. Je kunt een bezoek aan het olifantenweeshuis combineren met een bezoek aan de stad Kandy, waar het olifantenweeshuis ligt. Deze stad is ook een koningsstad, maar is niet zo groot als Anuradhapura. De heilige tand van Boeddha wordt ook in deze stad bewaard in de tempel met de toepasselijke naam: de Tempel van de Tand.

5. Must-see in Polunnaruwa
Een must-see in Polunnaruwa is de liggende Boeddha. Dit is een heel groot beeld en daarom erg indrukwekkend. De liggende Boeddha is niet het enige wat je hier kunt bekijken. Het is ook de moeite waard om de rest van de stad te zien, omdat dit het Sri Lanka van de Middeleeuwen laat zien.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

6. Vakantie vieren
Vakantie vieren in Sri Lanka kan ook. Zon, zee en strand kun je vinden in Trincomalee. Deze plek is uitermate geschikt om te snorkelen en duiken. Mogelijk spot je een walvis. Naast het relaxen kun je ook hier cultuur snuiven. Er zijn verschillende hindoe-plekken in de buurt, zoals bijvoorbeeld Dakshina-Then Kailasam.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *