Reizen.be > De koningssteden van Marokko

De koningssteden van Marokko

Wanneer je een rondreis gaat maken door Marokko is het aan te raden om een overnachtingsplaats te boeken in onderstaande koningssteden omdat deze steden stuk voor stuk heel erg bijzonder zijn. De verschillen zitten vooral in hoe de steden gebouwd zijn. Elke stad zorgt weer voor een nieuw avontuur en een nieuwe prikkeling van de zintuigen.

© commons.wikimedia.org

1. Marrakech
Marrakech is kort te omschrijven als een gigantisch doolhof van kleine straatjes. In deze kleine straatjes zijn veel winkeltjes en kraampjes te vinden, de zogenaamde souks. De straatjes komen uit op het Djemaa El Fna. Op dit plein vind je nog meer kraampjes, maar ook mensen met slangen en apen. Het is er gigantisch druk, maar een wandeling door deze stad geeft je het gevoel dat je leeft. Je zult door veel mensen aangesproken worden en ze willen je graag iets verkopen. Het is daarom wel handig om over afding-vaardigheden te beschikken. Naast het slenteren en winkelen is het leuk om een kamelentocht te doen of een kookcursus te volgen. De Marokkaanse keuken is namelijk bijzonder lekker.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Fez
Deze stad wordt gezien als de culturele hoofdstad van Marokko. Ook Fez is een doolhof met vele straatjes. Er wordt gezegd dat het oude centrum van deze stad uit 9000 straatjes bestaat. De kans op verdwalen is groot en misschien is het daarom verstandig om deze stad te ontdekken door middel van een gids. De gids vertelt je achtergronden en neemt je mee naar de bijzondere plekken van de stad. Simpele dingen maken Fez mooi, bijna alle deuren in Fez zijn mooi betegeld of bewerkt.

3. Rabat

© commons.wikimedia.org


Rabat is de hoofdstad van Marokko en is over het algemeen veel rustiger dan de twee voorgaande steden. Hier kun je genieten van wat je om je heen ziet. Rabat bestaat uit veel blauw met witte huisjes en kronkelstraatjes. De hoofdstad van Marokko heeft mooie bezienswaardigheden, zoals de Bouregreg rivier, Andalusische tuinen, de Kasbah moskee en het mausoleum van Mohammed V.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

4. Meknes
Meknes ligt dichtbij Fez en is veel ruimer gebouwd dan bijvoorbeeld Marrakech en Fez. Indrukwekkend aan deze stad is de grote paleizen en monumenten. Wanneer je bijzondere architectuur en cultuur kunt waarderen, is deze stad meer dan een bezoekje waard. De stad Meknes is ook door de ruimere bouw veel overzichtelijker en het is in deze stad goed mogelijk zelf op ontdekkingstocht te gaan. Doordat de stad ommuurd is, is verdwalen geen optie. Misschien is dit een fijne gedachte en het geeft veel rust na het zien van de drukte in Marrakech in Fez. Na het geslenter biedt Meknes genoeg om even tot rust te komen. Je kunt genieten van verse muntthee of tajine in een van de vele restaurantjes.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *