Reizen.be > Nieuwe reistrend: de ‘babymoon’

Nieuwe reistrend: de ‘babymoon’

Heb je nog nooit gehoord van de term ‘babymoon’ en vraag je je nu af wat dat exact is? Dat is perfect normaal. Tot voor kort had ik er immers zelf nog nooit van gehoord! Een babymoon is een laatste grote vakantie voor je als koppel aan kinderen begint. Het is de ideale manier om nog een laatste keer te genieten van enkel elkaar voor een nieuw leven in jullie leven komt. Denk aan luxe hotels, romantische strandwandelingen en echt relaxen. Lijkt het je wel wat maar zoek je toch wat inspiratie voor jouw eigen babymoon? Komt in orde! Hier enkele tips:

© Pixabay.com

Raad inwinnen
Het is vrij evident maar wel belangrijk om eerst en vooral het advies in te winnen van jullie gynaecoloog voor je op vakantie vertrekt. Je wilt toch immers niets doen dat jullie babygeluk zou kunnen verstoren? De beste man of vrouw kan jullie van kop tot teen uitleggen wat kan en wat uit den boze is. Het spreekt voor zich dat bepaalde activiteiten nu eenmaal uitgesloten zullen zijn.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

De bestemming
Ga voor een babymoon niet voor een wereldreis of een onderontwikkeld land waar avontuur achter elke hoek schuilt. Het is de bedoeling om alle stress te vermijden voor zowel de moeder als de baby. Sowieso betekent dat dat een korte vlucht is aangewezen, je beter kiest voor een westers land en liefst ook nog eventuele vaccinaties dient te vermijden.

Wanneer vertrekken?
In theorie kan je eigenlijk tot zeer laat in de zwangerschap kiezen voor een babymoon. Tot voor enkele weken voor de geboorte zijn de meeste moeders in spe nog fit genoeg. De meeste mensen opteren echter toch voor wat extra veiligheid en vertrekken in het 2de trimester van de zwangerschap.

Sporten
Wees je ervan bewust dat er heel wat sportieve activiteiten zijn die uit den boze zijn. Duiken, een jacuzzi en paardrijden mogen sowieso niet. Wat wel mag? Heerlijke massages, wandelingen langs het strand en uitslapen tot de middag!

Medicijnen
Ga na of jouw verzekering alle mogelijke uitgaven in het buitenland dekt qua medicatie en vergeet dit ook niet mee te nemen. Als zwangere vrouw zonder medicatie vallen in het buitenland. Leuk is anders.

3 ideale bestemmingen

© Pixabay.com

De Verenigde Staten
De Verenigde Staten is de plek waar de term babymoon vandaan komt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit wel een goede locatie is voor een babymoon. Zo zijn er heel wat hotels die ondertussen al uitpakken met een speciaal pakket voor exact die mensen die op babymoon komen!

Frankrijk
Hou je het liever dichter bij huis? Kies dan om als God in Frankrijk te leven, deze uitdrukking is niet voor niets in het leven geroepen! Waar zit je beter om te relaxen, te genieten van de zon en de natuur en van de lokale cuisine? Frankrijk heeft het allemaal!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Go wild!
Een babymoon is iets dat je maar één keer in het leven kunt doen. Waarom zou je die kans dan ook verspelen door niet voor het beste te gaan? Kies dan ook voor de meest luxueuze reis en bestemming die je je kunt indenken!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *