Reizen.be > Tips voor een regenachtige citytrip

Tips voor een regenachtige citytrip

Wie op vakantie gaat hoopt natuurlijk op mooi weer. Iedere toerist wil wandelen door de straten van zijn favoriete stad, terwijl de zon heerlijk schijnt. Helaas wil het weer niet altijd meewerken. Dat betekent echter niet dat je niet kunt genieten van je stedentrip. Er is namelijk meer dan genoeg te doen wanneer je vakantie verstoord wordt door regenachtig weer. Hier zijn enkele tips om zoveel mogelijk te halen uit je regenachtige citytrip.

© Flickr.com

Voor de cultuurliefhebber
Een bezoek aan een museum is een voor de hand liggende keuze wanneer het weer een beetje tegenvalt. Iedere grote en kleine stad heeft wel een eigen museum, of het nu voor schilderkunst, natuurhistorie, of geschiedenis is. Wil je de drukte vermijden? Bezoek dan eens een minder bekend museum. Zo wil iedere toerist in Londen wel een bezoek aan het National History Museum brengen, terwijl de stad meer dan genoeg prachtige kleine musea kent. Deze musea zijn vaak een stuk rustiger, en bevinden zich vaak ook in een minder toeristisch deel van de stad.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Geschiedenis en avontuur
Daarnaast kun je een bezoek brengen aan één van de vele historische gebouwen die elke stad wel kent. Dit is de ideale manier om de geschiedenis van de stad te leren kennen. De geschiedenis van de meeste steden is zo rijk dat het niet moeilijk is om een historisch gebouw te vinden dat mooi en interessant is. Kathedralen en andere religieuze gebouwen zijn bijvoorbeeld altijd echte aandachtstrekkers, en in iedere stad wel te vinden. Avonturiers kunnen voor een ander oud bouwwerk kiezen, zoals bijvoorbeeld de catacomben van Parijs en Rome. Ook een stad als Berlijn is perfect voor iedereen die buiten de gebaande paden gaat. Hier kun je namelijk op ontdekkingstocht gaan in allerlei oude kraakpanden. De adressen voor mooie, interessante of juist enge panden zijn allemaal online te vinden.

Het lokale leven

© commons.wikimedia.org


Wie droomt er nu niet van om een wereldstad te ontdekken als een echte local? Stap uit het comfort van je eigen hotel en ontwijk de grote toeristische trekpleisters. Een bezoek aan een echte woonwijk is de perfecte manier om dit te doen. Daar kun je genieten van een lunch in één van de locale eettentjes, en kun je shoppen in originele winkels. Bezoek bijvoorbeeld de wijk Malasaña in Madrid, wat ook wel de hipsterwijk van de stad wordt genoemd. Hier vind je kleine winkeltjes met leuke vintage items, en de meest gezellige lokale café’s.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Ontdek de plaatselijke keuken
Wanneer de regen uit de lucht valt kun je schuilen in één van de vele markthallen die in veel grote steden te vinden zijn. In deze grote foodhallen kun je de meest authentieke gerechten vinden en uitproberen, meestal ook nog voor een zacht prijsje. Door de gezellige sfeer en levendigheid voelt het alsof je over een knusse markt loopt in de buitenlucht. Bijna iedere stad heeft een eigen variant van deze markthallen, zowel binnen als buiten Europa.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *