Reizen.be > Tien redenen waarom je in Oslo geweest moet zijn

Tien redenen waarom je in Oslo geweest moet zijn

Oslo is volgens de overlevering verrezen uit het as der goden (Os = as, Lo = god) en nog steeds staat de hoofdstad van Noorwegen garant voor een ‘goddelijke’ ervaring. In Oslo komen cultuur, natuur en historie bij elkaar. We geven tien tips die je zeker moet ervaren als je in Oslo bent.

© Pixabay.com

1. Vigeland Park
In het Frognerpark zijn meer dan tweehonderd beelden te vinden van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Het gaat voornamelijk om figuren die de levenscyclus van de mens uitbeelden. Het park is gratis toegankelijk en 24 uur per dag open.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Aker Brygge
Als je van shoppen houdt dan moet je in Aker Brygge zijn. In de haven aan het Oslofjord vind je het grootste winkelcentrum van Noorwegen. Je vindt hier onder meer: winkels, boetiekjes, eetgelegenheden en een bioscoop.

3. Edvard Munch Museum
Edvard Munch (1863- 1944) is een van de beroemdste schilders ter wereld. Het Munch Museum in Oslo omvat minstens de helft van zijn oeuvre, waaronder een versie van het wereldberoemde schilderij “De Schreeuw”. Het Munch Museum verhuist naar een nieuw gebouw dat in 2018 wordt geopend.

4. Het Operahuis
Het Operahuis werd in 2008 geopend. Het dak is een hellend vlak waar je op kunt lopen en je zo een panoramisch uitzicht biedt op het Oslofjord. Het operahuis is een werkelijk schitterend staaltje van architectuur dat internationaal in de prijzen viel.

5. Holmenkollen
Hoog boven Oslo uit torent de skischans Holmenkollen waar één keer per jaar internationale skispringwedstrijden plaats vinden. Maar Holmenkollen is meer dan dat: het recreatiegebied rondom de skischans leent zich uitstekend voor wandelingen, skitrips en andere sportieve bezigheden.

6. Probeer de Noorse specialiteiten
Je kunt voor de hele wereldkeuken in Oslo terecht. Of je nou sushi, Chinees, kebab of een pizza wilt, het is allemaal verkrijgbaar. Maar wat dacht je van echte lokale specialiteiten? Van oudsher eten de Noren veel vis dat verwerkt is in allerlei gerechten, maar ook de kaas (‘ost’ geheten) is het proberen meer dan waard.

© commons.wikimedia.org

7. Koffie
De Noren zijn de grootste koffieleuten ter wereld. Het gemiddelde ligt op vijf kopjes per dag en op iedere straathoek in Oslo is dan ook wel een koffietentje te vinden. Een van de beste barista’s ter wereld, Tim Wendelboe, heeft zich gevestigd in Oslo.

8. De Akershus vesting
Om Oslo te beschermen tegen aanvallen vanuit zee bouwde men aan het eind van de dertiende eeuw een kasteel en een fort. Akershus heeft de tand des tijds goed doorstaan en is opengesteld voor het publiek.

9. De eilanden in het Oslofjord
Voor de kust van Oslo liggen vele eilandjes. Vooral in de zomer zijn deze gemakkelijk te bezoeken middels vele veerboten. Op de eilandjes kun je genieten van de natuur en de strandjes of lekker eten en drinken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

10. De Vikingen
Wie Noorwegen zegt, zegt Vikingen. Het leven van de Vikingen is te bewonderen in het Vikingschipmuseum. Dit museum is gebouwd rond drie opgegraven en redelijk bewaard gebleven Vikingschepen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *