Reizen.be > 5 alternatieven voor beroemde bezienswaardigheden

5 alternatieven voor beroemde bezienswaardigheden

De wereld kent veel prachtige bezienswaardigheden. Nadeel daarvan is dat ook veel mensen die willen bekijken. Vaak ontstaan er lange wachtrijen voor een beroemde bezienswaardigheid en vergaat je op den duur de lust om het nog te gaan bekijken. Waarom zou je niet naar een andere, gelijkwaardige bezienswaardigheid gaan? Een attractie die in de buurt van die topattractie ligt, waar geen wachtrij en de toegang een stuk goedkoper is, zodat je heerlijk op je gemak kunt rondkijken.

© Pixabay.com

1. Berlijn: East Side Gallery of Bernauer Strasse?
Als je in Berlijn bent, wil je natuurlijk de (overblijfselen van) de Berlijnse Muur zien. De East Side Gallery is meer dan een kilometer muur en is beschilderd door meer dan honderd beroemde kunstenaars. Het is hier altijd erg druk en tevens krijg je niet echt een indruk van hoe de Berlijnse Muur er in werkelijkheid uitzag. In de Bernauer Strasse, even buiten het centrum, vind je een groot authentiek stuk muur. Op deze plek is het altijd rustig en is heel goed te zien hoe het leven zich destijds aan beide zijden van De Muur afspeelde.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Barcelona: La Sagrada Familia of de Romeinse Tempel van August?
La Sagrada Familia is de beroemde kerk van Gaudi waar sinds 1882 nog steeds aan gebouwd wordt. Het is een van de beroemdste gebouwen ter wereld. Een kaartje kost vijftien euro en de wachttijd kan oplopen tot meer dan twee uur. Op een binnenplaats bij het Plaça Sant Jaume staat (een deel van) de indrukwekkende oude Romeinse Tempel van August met zijn prachtige zuilen. Hier is het altijd rustig en de entree is gratis.

3. Bali: Monkey Forest of Bukit Sari Sangeh?
Het Monkey Forest is één van de bekendste attracties van Bali. Het Monkey Forest is een sprookjesachtig oerwoud waarin honderden apen leven. Vooral op de plekken waar de apen het vaakst zijn, ziet het soms zwart van de toeristen. Niet ver van het Monkey Forest ligt Bukit Sari Sangeh. Hier kun je behalve apen, ook indrukwekkende tempels bekijken en het is er een stuk minder druk.

© Flickr.com

4. Kopenhagen: Eén of drie zeemeerminnen?
Als je in Kopenhagen bent, wil je natuurlijk het beeldje van de kleine zeemeermin uit het hartverscheurende verhaal van Hans Christian Andersen zien. Veel mensen weten niet dat deze zeemeermin nog twee zusjes heeft. Als je van de bekende kleine zeemeermin een stukje noordwaarts gaat, kom je nog een (behoorlijk forse) zeemeermin tegen. En weer even verderop kun je genieten van de abstracte versie van de kleine zeemeermin.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. India: Taj Mahal of Tombe van Humayun?
Maar liefst twintig duizend bezoekers uit alle hoek enen gaten van de wereld trekt de Taj Mahal dagelijks. Voor ongeveer vijftien euro kun je je vergapen aan het prachtige ivoorwitte mausoleum die Groot- Mogol Shah Jahan opdroeg aan zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Voor de helft van de prijs kun je naar de Tombe van Humayun. Deze tombe is een hoogstandje van de Perzische architectuur en trekt hoogstens zevenduizend bezoekers per dag.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *