Reizen.be > 5 levenslessen die je kan leren door te reizen

5 levenslessen die je kan leren door te reizen

1.Geduld is een schone zaak
Het is je eindelijk gelukt om een vakantie te boeken en dan kan de voorpret echt beginnen. Het is verstandig om rekening te houden met eventuele tegenslagen, want helaas verloopt een reis niet altijd vlekkeloos. Na het boeken van bijvoorbeeld, een busreis kan je vertraging oplopen, mede door het feit dat er vaak wordt gewacht op alle passagiers. Dit kan je makkelijk een uur kosten en als je deze tijd spendeert door jezelf op te winden, dan begint je reis meteen verkeerd. Maak het jezelf gemakkelijk en verzin iets om de tijd door te komen op een fijne manier.

© Pixabay.com

2.Het rustig aandoen
Laat je stressvolle leven achter en doe het rustig aan. Alles in ons leven moet vaak snel, maar voor de vakantie is het slim om wat gas terug te nemen. Je zal al gauw merken dat het er in andere landen heel anders aan toe zal gaan dan je gewend bent. De eerste dagen kost dan ook misschien de nodige aanpassing, maar zodra je jezelf toelaat om te ontspannen, dan kan de vakantie pas echt zijn werk doen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

3.Leven in het nu
Na het boeken van een vakantie kan je genieten van de voorpret tot het zover is. Laat alle zorgen los over wat er allemaal mis kan gaan op vakantie. Op vakantie gaan kan namelijk samengaan met onrust over de veiligheid van jezelf en je spullen. Probeer hier echter de juiste balans in te vinden door te genieten van het moment zonder de zorgen de overhand te laten nemen. Het lijkt op surfen, waarbij je eveneens heel bewust van je omgeving moet zijn. Met andere woorden; beweeg mee met de golven, maar blijf hierbij tevens de omgeving in de gaten houden. Uiteraard geldt dit ook voor al het moois dat je in een ander land tegen kan komen.

© Pixabay.com

4.Je dagelijkse problemen relativeren
Doordat je op vakantie vaak andere indrukken maakt, kan jouw blik op je eigen leven veranderen. Alle dagelijkse problemen kunnen in het niet vallen, bij de problemen waar anderen iedere dag mee te maken hebben. Dit kan je helpen om je eigen leven meer te waarderen en zelfs te beseffen dat je het eigenlijk heel erg hebt getroffen. Op deze manier kan een vakantie ervoor zorgen dat je niet meer alleen maar naar jezelf kijkt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5.Neem niks voor lief
Stel je voor dat je niet kan genieten van automatische voorzieningen zoals, stromend water uit de kraan, elektriciteit en verwarming. Het kan je beeld van je woning veranderen door op reis te zien hoe andere mensen leven. Sta er bij stil wanneer je thuiskomt en geniet ervan dat je gemakkelijk de verwarming aan kan zetten wanneer je het koud krijgt of een glas water uit de kraan kan pakken als je dorst hebt. De volgende keer dat jij iemand in een hutje met weinig tot geen voorzieningen ziet wonen, zal alles thuis voor jou in waarde stijgen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *