Reizen.be > Sta stil en luister naar jezelf in het Meetjesland
Meetjesland

Sta stil en luister naar jezelf in het Meetjesland

Een Mindful wandeling is een uitstekende manier om je geest te zuiveren van alle rommel die je dagelijks meesleurt en je aandacht voor de kleine dingen in het leven te herstellen. Tevens is het een mooi excuus om de natuur in te trekken. Het Meetjesland in Oost-Vlaanderen is de plek bij uitstek om te genieten van het helend effect dat de natuur op de mens heeft. Lees verder om te ontdekken wat Mindful wandelen voor jou kan betekenen.

Meetjesland
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Wat is mindful wandelen?

Mindfulness is het vermogen om bewuster te zijn en te leven, zowel in jezelf als daarbuiten. Het is het continue bewustzijn van je lichaam, emoties en gedachten. Mindful wandelen heeft dus niet als doel om na te denken over je agenda, boodschappenlijst, de kinderen en zoveel meer. Heel wat mensen blijven vasthangen in het verleden of leggen hun aandacht op de toekomst. De stilte tijdens het wandelen brengt je naar het huidige moment, het hier en nu.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Hoe wandelen in het hier en nu?

Terwijl je wandelt en de aandacht legt op de stilte en mindfulness, ontdek je hoe je lichaam voelt. Houd je aandacht bij je lichaam door elke stap die je zet volledig te voelen. Probeer te letten op hoe je benen, voeten en armen zich voelen. Geniet van het contact met en de stevigheid van de aarde als je voeten de grond raken en de bewegingen van je lichaam. Terwijl je aan het wandelen bent, zul je ongetwijfeld af en toe opnieuw verdwalen in gedachten, maar dat is niet erg. Elke nieuwe stap is een nieuwe kans om terug te keren naar het hier en nu!

Uiteraard is het ook de bedoeling om je gezichts -en smaakvermogen te gebruiken tijdens het wandelen. Kijk rond en probeer elk detail op te merken. Geniet van elke geur en proef de lucht! Merk alle gewaarwordingen, gedachten of gevoelens op die zich voordoen, zonder te blijven stilstaan bij iets.

Meetjesland
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Mindful wandelen in het Krekengebied

Jouw mindful traject start in de St. Jansstraat te Sint-Laureins. Uiteraard kun je de wandeling ook met gelijkgezinde vrienden doen. De af te leggen afstand is vlak en telt net geen 10 km, dus je hoeft geen gevorderde wandelaar te zijn. Door middel van rode aanwijzingsborden wandel je van punt naar punt. Op elk themapunt krijg je de mogelijkheid om te luisteren naar een geluidsfragment. De wandelkaart kun je downloaden in pdf of je kunt de kaart bestellen bij toerisme Meetjesland.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Tip: als je in de stad woont, kunnen seizoenswisselingen iets subtieler zijn. Je bent omringd door gebouwen, auto’s, reclameborden en geen bomen en planten die van seizoen tot seizoen variëren. Je ervaart vooral de verandering in seizoenen door verschillen in temperatuur en daglicht op te merken, twee factoren die gemakkelijk vervagen naar de achtergrond van je dagelijkse beleving. Het is moeilijker om de seizoenen op te merken en te waarderen als je de natuur gaat opzoeken. Probeer daarom elk seizoen een mindful wandeling in het Meetjesland. Je zult er geen spijt van hebben!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *