Reizen.be > Bosbaden en cultuursnuiven in de Meetjeslandse Bossen
Meetjesland

Bosbaden en cultuursnuiven in de Meetjeslandse Bossen

Bosbaden is helemaal hip en de perfecte manier om de alledaagse stress van je af te laten glijden. Ben je toe aan een beetje ontspanning? De Meetjeslandse Bossen is een groot wandelnetwerk in Oost-Vlaanderen dat maar liefst 236 kilometer aan wandelpaden telt. De routes verbinden het culturele landschapspark Drongengoed met het bos van Lembeek en boscomplex Het Leen.

Meetjesland
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Ontdek verrassende plekjes

De wandelroutes in de Meetjeslandse Bossen zitten vol verrassende plekjes om tijdens het wandelen te ontdekken. De groene bossen weten hun erfgoed slim te verbergen. Zo vind je middenin het landschapspark Drongengoed de Drongengoedhoeve waar je meer over de oorsprong van het gebied te weten kunt komen. Met 750 hectare is het Drongengoed bovendien het grootste bosgebied van Oost-Vlaanderen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Fantasierijk Kabouterpad voor kids

Speciaal voor kinderen is er vanuit de Drongengoedhoeve een speciaal Kabouterpad aangelegd. De 1,5 kilometer lange route brengt de allerkleinsten het bos in waar ze terecht zullen komen in een heuse fantasiewereld. Luister samen met je kind(eren) naar het rustgevende getjilp van vogels en ga samen op zoek naar paddenstoelen of herten! Het Kabouterpad leert de kids spelenderwijs over het bos en alles wat het te bieden heeft. Voor families die graag in een bosrijke omgeving willen overnachten, zijn in het gebied tevens gezinsvriendelijke vakantiewoningen te vinden.

Drongengoed Knesselare
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Ruige route voor de getrainde wandelaar

Ben je een wandelaar met getrainde benen? Loop dan helemaal door naar Maldegemveld in het hart van landschapspark Drongengoed. Dit grote natuurgebied is in het beheer van Natuurpunt. Momenteel vindt er in het gebied een heideherstel plaats. Desondanks houd je gegarandeerd droge voeten dankzij het aangelegde vlonderpad. Dieren spotten kan ook. Zo kun je de zwartharige, Schotse Gallowayrunderen en wilde Konikpaarden tegenkomen die in de buurt van de route aan het grazen zijn.

Bieren en vlaaien

Honger en/of dorst gekregen van al dat wandelen? Ga dan even uitgebreid genieten van verfrissende bieren, heerlijke vlaaien en ander gebak bij de Drongengoedhoeve. Dit is de perfect locatie voor een gezellig moment van rust. Voor de cultuurliefhebber biedt de Drongengoedhoeve naast een heerlijke menukaart bovendien allerlei activiteiten en (historische) rondleidingen. Deze zorgen voor een flinke portie cultuur en historie van het bosrijke Oost-Vlaanderen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Historische tentoonstelling in de Drongenhoeve

Iedere zaterdag- en zondagnamiddag kun je in de Drongengoedhoeve de permanente tentoonstelling ‘Het geheim van Cuesta’ bezoeken. De tentoonstelling geeft informatie over de geschiedenis van de hoeve en het omliggende landschap Cuesta Zomergem-Oedelem. Dit gebied is een licht hellende kleirug in het Meetjesland. Groepen en scholen kunnen de tentoonstelling op afspraak bezichtigen. Voor de liefhebber is in de hoeve tevens een keramiekatelier en een kruidentuin te vinden vol geneeskrachtige en keukenkruiden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *