Reizen.be > Sportief Portugal: niet te onderschatten

Sportief Portugal: niet te onderschatten

Portugal is een prachtig land gelegen ten westen van Spanje op het Iberische schiereiland. Naast de vele redenen om Portugal voor de natuur en de historische bezienswaardigheden te bezoeken moet je het misschien ook een kans geven als sportvakantie. Natuurlijk is het strand het eerste waar je aan denkt of misschien wel het prachtige binnenland van de Algarve. Eventueel een heerlijke visschotel in Lissabon? Maar ook wie zich sportief wilt uitleven kan in dit zuiderse land zijn ei kwijt.

© commons.wikimedia.org

1. Heerlijk wandelen
Wandelaars zullen hun gading zeker en vast vinden in Portugal. Doorheen heel het land zijn er tal van wandelingen terug te vinden en zijn er ook tientallen natuurgebieden die door de overheid bescherm worden. Zo kan je in het noorden van het land één van de mooiste Nationale Parken van Europa ontdekken: Peneda Gerês. Wat moet je je dan voorstellen bij Portugal als wandelbestemming? Granietbergen, hoogvlaktes en rivierdalen. Bovendien kan je tijdens het wandelen ook nog perfect aan wat bezichtigen doen. Zo kan je simpelweg over de Geira wandelen: deze weg uit de Romeinse tijd ligt er nog altijd inclusief de befaamde mijlpalen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Als het wat wilder mag
Portugal is een land waar de natuur welig tiert en er dus ook heel wat opties zijn voor een relatief wilde vakantie. De bergen en groene bossen verbergen tal vat waterstromen, meren en rivieren. Watersportliefhebbers zijn er dan ook op hun plaats. Op tal van plekken in het land kan je je wagen aan een portie canyoning. Is dat net iets te veel van het goede? Dan kan je het nog altijd houden bij kanoën of kayaken. Plezier is alleszins zeker!

3. Ontdek de kust
Het westen van Portugal is één en al kustgebied met de Atlantische Oceaan. Niet toevallig is Portugal dan ook één van de lievelingsbestemmingen voor surfers. Zeker aan de Algarve kan je altijd wel een strand vinden die de perfecte golf voor je tevoorschijn tovert. Voor de maximale golven kan je hier beter in de winter terecht maar een lekker zonnetje doet ook wel veel natuurlijk.

Naast het surfen is de kustlijn ook geschikt voor kitesurfers en alle mogelijk aanverwanten en alternatieven. Materiaal hoef je niet eens zelf mee te hebben: je hebt het in één van de vele winkeltjes zo gevonden.

© Flickx.com

4. Fietsen
Meestal als je ergens goed kunt wandelen kan je er ook goed fietsen. De Algarve is dan ook een prachtige regio om wat kilometers af te malen. Zeker mountainbikers zullen hier geen problemen hebben om hun hart op te halen in deze streek of het centrum van het land. Een aanrader is de oude spoorroute die van Santa Comba Dão richting Visieu gaat.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Golf
Golf is een sport die iedereen in zijn of haar leven toch eens één keer moet gedaan hebben. Het is ook een sport die in Portugal ontzettend populair is: getuige de meer dan 80 golfbanen die het land telt. Het klimaat leent zich er dan ook heel goed toe en waarom zou jij je niet eens aan een balletje wagen?

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *