Reizen.be > Reisgids voor tapasrestaurants

Reisgids voor tapasrestaurants

Of je nu een lange vakantie neemt, of op citytrip gaat naar Spanje, iedereen die zichzelf serieus neemt moet absoluut proeven van het meest bekende Spaanse gerecht: tapas. In veel hotels krijg je internationale gerechten voorgeschoteld, maar wie de Spaanse cultuur echt wil leren kennen moet op zoek gaan naar een tapasbar.

 

Reizigers die voor het eerst een tapasrestaurant bezoeken, zitten ongetwijfeld met veel vragen. Hoeveel tapas krijg ik op mijn bord? Hoeveel kost het? Bestel ik alleen voor mezelf, of voor iedereen aan tafel? Hoe bestel ik? En vooral: welke tapas bestel ik? Hieronder vind je een gids die je bezoek aan een tapasbar zal vergemakkelijken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Wat zijn tapas?
Tapas zijn kleine gerechtjes, een soort van aperitiefhapjes, die bedoeld zijn om te delen met al wie aan tafel zit. Deze kunnen bestaan uit een kommetje olijven, tot een bordje met stokbrood en gebakken gamba’s, en alles daartussenin. Er zijn honderden verschillende soorten tapas, die per regio variëren naargelang de lokale producten. Aan de kust wordt er vaker gewerkt met vis en schelpdieren, en op het platteland zitten er meer groenten in de gerechtjes. Een tapasbar is daarom een prima plek om regionale gerechten uit te proberen en te genieten van de lokale cultuur.

Hoe werkt een tapasmaaltijd?
Tapas worden meestal tentoon gespreid op de toog, waar je een keuze kunt maken uit tientallen verschillende gerechtjes. Sommige tapasbars hebben een menukaart, maar de meeste toeristen vinden het leuker om aan de toog zelf te bestellen wat er lekker uitziet. In sommige restaurants kan je zelf je bord volladen, in andere wijs je aan wat je wilt hebben en maakt de barman alles voor je warm. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, neem je je gerechten mee naar je tafel.

© commons.wikimedia.org

Hoeveel betaal ik voor een tapasmaaltijd?
Tapas zijn over het algemeen genomen heel goedkoop. De prijzen variëren gemiddeld tussen €1 en €5 per stuk. Aangezien de tapas worden gedeeld met al wie aan tafel zit, worden ook de kosten gedeeld. Op die manier krijg je de kans om een aantal verschillende gerechten te proberen, voor een lage prijs.

Welke tapas zijn er?
Er zijn meer dan honderd verschillende soorten tapas te verkrijgen. Allereerst is er de koude tapas, bestaande uit olijven, lokale kazen, spaanse ham, enzovoort. Dan hebben we de warme tapas met vis, vlees of groenten. Tenslotte hebben we nog de pinchos, een concept waarbij kant-en-klare hapjes geserveerd worden op een stuk brood. Twee tapas die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden, zijn de Spaanse tortilla (een aardappeltaart die koud geserveerd wordt), en de patatas bravas (gefrituurde aardappelblokjes met een pikante saus).

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Tenslotte is het belangrijk om tijdens het nuttigen van de tapas, jezelf helemaal onder te dompelen in de Spaanse cultuur. Zet je zorgen even aan de kant als een echte Spanjaard, geniet van je maaltijd en het gezelschap, en proef de heerlijke smaken van je tapas.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *