Reizen.be > Indrukwekkende, stenen monumenten op de wereld

Indrukwekkende, stenen monumenten op de wereld

Onze wereld beschikt over fascinerende, stenen monumenten die zeker de moeite waard zijn, om een keer te bezoeken. Duizenden toeristen zijn je al voorgegaan, dus ben jij nog op zoek naar een aantal locaties voor je rondreis door de wereld heen? Overweeg dan eens, om een aantal bezoekjes aan de volgende monumenten te maken. Een accommodatie vinden waar je kunt overnachten in de buurt van deze toeristische trekpleisters, zal geen enkel probleem zijn.

Het magische Stonehenge
Stonehenge hoort waarschijnlijk bij een van de eerste monumenten die in je opkomen, wanneer je denkt aan stenen monumenten. Iedereen kan iets anders zien in de stenen van Stonehenge; hier kan eindeloos over gespeculeerd worden. Het is een populaire plek om diverse vormen van rituelen in uit te voeren, dit wordt echter telkens meer tegengehouden. Stonehenge dateert van meer dan 4500 jaren geleden. De vraag waarom het ooit gebouwd is, kan voor altijd een mysterie op zichzelf blijven.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

De mysterieuze stenen van Baalbek
Een prachtige, Romeinse tempel die gebouwd is op een stevige fundering kan je vinden in Libanon. Een aantal van deze stenen heeft een gewicht van wel 800 tot 1000 ton. Het is dan ook onverklaarbaar hoe de stenen van Baalbek gebouwd zijn, zonder dat daarbij enig gebruik van machines gemaakt is.

Het prachtige Machu Picchu
Machu Picchu wordt gekenmerkt door drie, opvallende tempels, namelijk de Inti Watana, de tempel van de zon en de tempel van de drie ramen. Deze plek wordt continu gerestaureerd, om de bezoeker zoveel mogelijk een idee te geven van hoe het er hier vroeger uitzag. De klassieke Inca stijl is gebruikt in combinatie met de gepolijste, droge stenen muren.

Onderwaterruïnes van Japan
Ze zijn wat moeilijker te bereiken, maar de 10.000 jaar oude onderwaterruïnes van Japan kunnen een grote indruk bij je achterlaten. Ze zijn pas in 1986 ontdekt door een duiker, de omgeving hiervan is een populaire plek om te duiken. In het zuidelijke deel van de kust kan je ze vinden; het is nog onduidelijk of ze door mensen of door de natuur zijn gecreëerd.

Het gedenkwaardige standbeeld van Christus de verlosser
In Rio de Janeiro in Brazilie vind je het prachtige beeld van Christus. Het is een cultuur icoon geworden en staat bekend als een van de nieuwe zeven wonderen van de wereld. Ergens tussen 1922 en 1931 is het gemaakt, om over Rio uit te kijken als een christelijk symbool.

De onvergetelijke muur van China
De grote muur van China is nog tot op de dag van vandaag een bezienswaardigheid met veel aantrekkingskracht. Van het oosten naar het westen van China strekt deze muur, die in verschillende fases is gebouwd.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Het Colosseum in het centrum van Rome
In het centrum van Rome in Italië zal je al snel een ovaalvormig amfitheater tegenkomen. Het is de grootste die ooit gebouwd is, met ruimte voor meer dan 50.000 toeschouwers. Het Colosseum is onlosmakelijk verbonden met Rome, het werd in AD 80 geopend door Vespasianus zoon en opvolger; Titus.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *