Reizen.be > Een bijzondere rondreis met uw eigen auto door Normandië

Een bijzondere rondreis met uw eigen auto door Normandië

De regio Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk tussen de streek Picardië en de regio Bretagne. Elk jaar komen hier veel toeristen. Deze regio heeft veel te bieden: brede zandstranden, het beroemde Tapijt van Bayeux en het fraaie Mont Saint-Michel. Beleef een mooie autovakantie met overnachtingen in hotels, en geniet van de rijke historie van deze schitterende streek.

©cdn.c.photoshelter.com

De heenreis
U kunt via Picardië in Noord-Frankrijk over de hangbrug de Pont de Tancarville naar Rouen rijden. Rouen is de hoofdstad van de regio Normandië. In deze oude stad herleven de tijden van Jean d’Arc en Richard Leeuwenhart. Ook de Franse kunstschilder Monet heeft zijn stempel op de stad gedrukt. Hij maakte een serie schilderijen van de kathedraal in verschillende weersomstandigheden, die wereldberoemd is geworden. Vervolgens gaat de reis naar de stad Caen. Reserveer hier een hotel zodat u van hieruit een bezoek kan brengen aan de stad Caen met de twee prachtige abdijen, L’Abbaye aux Dames en l’Abbaye aux Hommes. Deze dient u zeker te bezoeken. Ga ook naar het Mémorial de Caen, een museum over de wereldvrede. Dit is zeer indrukwekkend. Verder moet u uiteraard Bayeux gaan zien. Deze oude stad is vooral beroemd om het Tapijt van Bayeux, dat de invasie van Engeland door Willem de Veroveraar en de Slag bij Hastings verbeeldt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

De invasiestranden
U kunt niet naar Normandië gaan zonder de invasiestranden en het museum bij Arromanches te bezoeken. U krijgt hier een goed beeld van wat de geallieerden in juni 1944 op D-day op deze stranden hebben meegemaakt, en vooral hoe goed voorbereid deze invasie was. Bezoek ook de Amerikaanse erebegraafplaats in Colleville-sur-mer. Een ander idee is om een mooie wandeling in het gebied van Utah Beach te maken. Dit gebied ligt verborgen in de moerassen. Er groeien prachtige planten zoals gele irissen en kattenstaarten.

Fécamp
Dit was één van de grootste vissershavens van Frankrijk. Tegenwoordig vist men dichter bij huis, worden er schepen gerepareerd en netten hersteld. Verder is Fécamp bekend van de likeur de Bénédictine, die wordt geproduceerd in de plaatselijke abdij.

Deauville
Deauville is de badplaats van Normandië en de meest mondaine trekpleister van het noorden. Hier vindt u een zeewaterzwembad, twee paadenrenbanen en één van de grootste casino’s van Frankrijk.

Mont Saint-Michel

©wikipedia.org


Al van verre ziet u dit rotseiland uit zee herrijzen. Mont Saint-Michel ligt aan een grote baai, die in het oosten wordt begrensd door het Normandische schiereiland van de Cotentin en in het zuidwesten door Bretagne. De baai kent de grootste getijdenverschillen van Europa. Mont Saint-Michel heeft een beroemde abdij en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het eiland is alleen bereikbaar tijdens eb. Komt u vast te zitten, probeer dan zeker de overheerlijke omelet in de traditionele, sfeervolle herberg ‘La Mere Poulard’.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Culinair
Geniet van de heerlijke lekkernijen die Normandië te bieden heeft, zoals zeevruchten op een terras in de haven van een vissersplaatsje, en camembert en cider in het prachtige groene binnenland. Bezoek tot slot ook eens een gezellige crêperie.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *