Reizen.be > Hiking in Nieuw-Zeeland: dit zijn 5 fantastische tochten

Hiking in Nieuw-Zeeland: dit zijn 5 fantastische tochten

Is rond de hele wereld reizen ook jouw grootste hobby? Dan kun je vast niet wachten om je volgende vakantie te boeken! Kies je voor een bestemming dichtbij of juist aan de andere kant van de aardbol? Ga je voor dat laatste? Lees dan gauw verder en kom meer te weten over een aantal fantastische wandeltochten in Nieuw-Zeeland die je absoluut niet mag missen.

© Flickr.com

1. Cape Kidnappers Walking Track (Clifton, Noordereiland)
De naam van deze wandelroute klinkt enger dan hij eigenlijk is. Om eerlijk te zijn is het zelfs een fenomenaal pad, waar je de mooiste wonderen van de Nieuw-Zeelandse natuur tegenkomt. De route voert vlak langs het strand, waar je mooie vergezichten hebt en ontelbaar veel Jan-van-genten samen ziet scholen. Deze wandeling kan alleen tijdens laagwater worden gemaakt. Zelfs de beginnende wandelaar kan de 19 kilometer lange route in circa 5 uur afleggen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Te Whara Track (Whangarei, Noordereiland)
Bovenin het Noordereiland vind je dit goed bewaarde geheim. De prachtige en eeuwenoude wandellocatie biedt je een schitterend uitzicht op de oceaan en de kust. De regio is erg belangrijk voor de Maori’s en daarom is het belangrijk om tijdens deze bijzondere wandeling niet buiten de gebaande paden te gaan. Het pad is 7,5 kilometer lang en zeker voor de gevorderde wandelaar goed te doen. In 5 tot 6 uur leg je de complete route af.

3. Tongariro Alpine Crossing (Tongariro, Noordereiland)
In een prachtig en gevarieerd landschap in het hart van het Noordereiland kun je optimaal genieten van alles wat er aan je voorbij trekt. Van azuurblauwe meren tot een soort maanlandschap en van een bosrijk gebied tot indrukwekkende vulkanen. Als je onderweg goed oplet kun je ook diverse kenmerkende Nieuw-Zeelandse vogels spotten. Deze route is met name geschikt voor de geoefende wandelaar. In 7 tot 8 uur loop je de volledige 19,4 kilometer af die het pad telt.

© Wikipedia.org

4. Hooker Valley Track (Mount Cook, Zuidereiland)
In de omgeving van de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, de Mount Cook, vind je deze zeer aangename wandelroute. Over een vrij eenvoudig en comfortabel pad leidt het je tot de meest indrukwekkende vergezichten. De prachtige besneeuwde toppen in het gebied zijn de 3 uur durende wandeling meer dan waard. In totaal meet deze route 10 kilometer.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Roy’s Peak (Wanaka, Zuidereiland)
Dit gebied is ontzettend fotogeniek en als je voor deze route kiest zal je er beslist niet de enige wandelaar zijn. Op bepaalde stukken is dit gebied erg steil, maar ook kom je er mooie vlaktes tegen. Neem zeker in de hete zomer ruim voldoende water mee op je tocht, want onderweg is het niet te vinden. Dit pad is 16 kilometer lang en is goed te doen voor zowel de beginnende als ervaren wandelaar. In ongeveer 5 tot 6 uur kun je de gehele wandeltocht volbrengen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *