Reizen.be > Bezienswaardigheden in Namibië

Bezienswaardigheden in Namibië

Namibië is een prachtig land in Afrika waar je een ontzettend bijzondere vakantie kunt beleven. Hoewel er relatief weinig mensen wonen, is er toch van alles te zien en te beleven. Een rondreis door dit land is dan ook zeker aan te raden. Maar wat krijg je dan eigenlijk allemaal te zien? Wat zijn de hoogtepunten van dit Afrikaanse land? Hieronder worden de belangrijkste bezienswaardigheden besproken.

Prachtige natuur
Je kunt er tijdens je vakantie in Namibië voor kiezen om in één vaste accommodatie te verblijven. Dan is het echter lastig om alle hoogtepunten van het land te bekijken en daarom is door het land heen reizen een betere optie. Je bezoek bijvoorbeeld de Sossuvlei. Dit is een unieke plaats op aarde met rode zandduinen die in combinatie met de strakblauwe lucht voor fantastische beelden zorgt. Vooral met zonsopgang en zonsondergang is deze plaats erg bijzonder. Wanneer je op safari door Damaraland gaat, kun je een dier tegenkomen dat zeer zeldzaam is. De zwarte neushoorn wordt met uitsterven bedreigd en hier heb je nog de kans om deze tegen te komen. Daarnaast leven er ook andere dieren zoals zebra’s en giraffen. Over wilde dieren gesproken: je zult tijdens je reis enige dagen in een accommodatie verblijven in de buurt van het Etosha National Park. Hier leven talloze wilde dieren zoals olifanten en leeuwen. Als je tijdens het droge seizoen hier op rondreis bent, kun je unieke beelden verwachten. De dieren verzamelen zich dan namelijk massaal bij diverse waterbronnen en dat is een unieke kans om de veelzijdigheid van de wildlife in Namibië te bekijken!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Ontmoet de Himba’s
Tussen Ethosha National Park en Damaraland vind je een unieke traditionele gemeenschap. De Himba’s leven hier al eeuwenlang en wonen en kleine huisjes die gemaakt zijn van mest, takken en modder. Het leven is hier nog erg primitief maar tegelijkertijd ontzettend bijzonder. Breng een bezoek aan de Himba’s en raak onder de indruk van de manier waarop zij in het leven staan. Het wordt gegarandeerd een bijzondere ontmoeting met deze gastvrije mensen! Sommige reizen overnachten zelfs in accommodaties in deze gemeenschap. Ontdek de eenvoud van het leven waarbij er genoten wordt van de meest kleine dingen. Himba’s zijn namelijk simpelweg tevreden met elke dag die ze weer krijgen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Er zijn verschillende steden en plaatsjes die je aan doet tijdens je rondreis door Namibie. De hoofdstad Windhoek bijvoorbeeld waar enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals de parlementstuin en een fort uit de negentiende eeuw te vinden zijn. Ook de Christus Kirch is een bezoek meer dan waard. Swakopmund is een kustplaatsje met ontzettend veel Duitse invloeden. Je geniet hier bijvoorbeeld van de Duitse keuken en je kunt er Duitse gebouwen bezichtigen. Ook kun je hier heerlijk uitwaaien op het strand of genieten van een terrasje. Voor degenen die van actie houden is het mogelijk om in de woestijnduinen te gaan sandboarden. Je kunt zelfs met een boottocht de zee op gaan. De kans is groot dat je dolfijnen en/of zeehonden tegenkomt!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *