Reizen.be > De vakantie van je dromen in IJsland

De vakantie van je dromen in IJsland

Wanneer je op vliegvakantie wil zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden. Over de hele wereld vind je fantastische locaties en landen waar je de vakantie van je dromen kunt beleven. IJsland is één van deze bijzondere locaties. Een vakantie aan dit unieke land zal je van de ene verbazing in de andere doen vallen. Maar waarom dan eigenlijk? Wat maakt IJsland zo bijzonder? We vertellen het je in dit artikel.

In de zomer is het voortdurend licht!
Je zult het tijdens je verblijf in een hotel in IJsland snel genoeg merken: in de zomerperiode is het in dit land vrijwel de hele nacht licht. Dat is ook de reden dat veel toeristen op een gegeven moment overdag gaan slapen. Je kunt in de nacht de meest bijzondere plaatsen ontdekken en je kunt dan ook nog eens alles goed zien. Omdat het ‘s nachts vaak lekker rustig is, is het zeker de overweging waard om tijdens je vakantie jouw slaapritme aan te passen en ‘s nachts dit paradijs te ontdekken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Bijzondere natuur
Als je een liefhebber bent van natuurschoon, is een vliegvakantie naar IJsland zeker een aanrader. Je vindt prachtige natuurverschijnselen. De bekende Seljalandsfoss waterval bijvoorbeeld of de unieke zwarte stranden aan de kust. Ook kun je in dit land bijzondere en zeldzame vogels spotten. Daarvoor hoef je soms niet eens je hotel uit! Gewoon vanuit het raam is ook al van alles te zien. Daarnaast vind je in het land bijzondere gletsjers, imposante vulkanen en prachtige riviertjes en meren. Overigens zijn de gletsjers bij uitstek geschikt om te hiken en kun je op die manier op de meest bijzondere plaatsen komen met een schitterend uitzicht.

Racen op f-roads en vissen
Wist je dat er in het hele land eigenlijk maar één goede weg is? Dit wordt ook wel de No 1 genoemd. Meestal zal je hotel aan deze weg liggen. Natuurlijk kun je ook afwijken van No 1. In dat geval kom je op de zogeheten f-roads terecht. Dit zijn geen officiële wegen en dat zul je ook snel genoeg merken. Deze wegen bestaan namelijk voornamelijk uit modder en kiezel en zijn bij uitstek geschikt om op te racen. Zorg in dat geval wel voor een goede auto met vierwielaandrijving. Anders zou je zomaar ergens vast kunnen komen te staan. Overigens is IJsland ook een paradijs voor sportvissers. Je kunt er gigantische zalmen vangen in de rivieren en ook de zee en de meren bieden volop plezier voor de sportvisser.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Gastvrije cultuur
Nog een reden voor een vliegvakantie naar IJsland: de cultuur is er erg gastvrij en de mensen in dit land zijn ontzettend aardig. Dat zul je al snel merken tijdens je vakantie in dit land. Geniet in de grotere steden van al het moois dat de moderne wereld te bieden heeft en zonder je een dag later af in de ongerepte natuur zonder een mens tegen te komen. In IJsland is het allemaal mogelijk. Maak ook vooral kennis met de lokale gerechten en drankjes!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *