Reizen.be > Reis niet verder voor je Singapore hebt bezocht
Singapore fontein

Reis niet verder voor je Singapore hebt bezocht

Singapore wordt tijdens de meeste reizen alleen als overstapplaats gebruikt. Voor reizigers die vanuit Europa reizen is het namelijk een ideale tussenstap bij een vakantie naar Australië. Waarom de ministaat zo vaak wordt overgeslagen weten we echter niet precies. Het is immers een uitstekende vakantiebestemming gebleken, ook als je er voor slechts een paar dagen naartoe gaat.

© Pixabay.com

Alles is netjes geregeld in Singapore
De Republiek Singapore kent een roerige geschiedenis. Door de jaren heen heeft het toebehoord aan Maleisië, is het door de Britten gekoloniseerd en door de Japanners bezet geweest. Sinds 1965 is het kleine land onafhankelijk en heeft het snel kunnen uitgroeien tot de economisch florerende Aziatische metropool die Singapore nu is. Zeker wanneer je al andere landen in Azië bezocht hebt zal je versteld staan van de enorme verschillen. In Singapore zijn de mensen welvarend, is het openbaar vervoer uitstekend geregeld en wordt bovenal het eigen grondgebied ontzettend goed schoon gehouden. Afval op straat is iets wat hier gewoon niet voorkomt, wat zeker bijdraagt aan de fantastische uitstraling van de ministaat.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Zeer betaalbare elektronica van topkwaliteit
Ben je op zoek naar nieuwe elektronica? Dan zit je in Singapore helemaal goed. Er zijn twee ontzettend grote winkelcentra waar alles te koop is wat je maar kunt bedenken op het gebied van elektronica en hifi. Je koopt er tegen zeer nette prijzen de beste digitale camera’s. Zeker bij de Funai Digital Market zal je altijd slagen voor de mooiste aanbiedingen van topkwaliteit.

© commons.wikimedia.org

Niet de eerste keuze voor backpackers
In tegenstelling tot de meeste andere landen in Azië zal je in Singapore niet zo snel backpackers tegenkomen. Dit heeft met name te maken met het voor Azië vrij hoge prijsniveau. Zelfs een bezoekje aan de plaatselijke zoo of een diner in een restaurant is behoorlijk duur en dus is Singapore meer een bestemming voor de gefortuneerde reiziger. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de kwaliteit van zowel de accommodaties als de attracties en het eten en drinken werkelijk hoog is.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Niet vergeten wanneer je in Singapore bent
Als je een reis naar Azië of Australië gaat boeken en ruimte in je budget overhebt raden we je aan om toch zeker Singapore met een bezoek te vereren. Er zijn verschillende attracties en bezienswaardigheden die je hierbij niet mag missen. Als eerste is dat de Sky Bar op de Marina Bay Sands. Met nette kleding aan wordt je altijd kosteloos toegelaten tot deze fraaie bar op hoogte. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de ministaat Singapore. Dit uitzicht is gratis, maar de drankjes zijn dat natuurlijk niet. Een andere prachtige plek is de botanische tuin van Singapore, waar je onder meer schitterende orchideeën vindt. Hou je van lekker eten? Probeer dan de lokale keuken in eettentjes die je gewoon op de straathoeken vindt, onder meer aan de Boat Quay, Makansutra Gluttons Bay en Maxwell Food Court.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *