Reizen.be > Met de trein is altijd een beetje reizen

Met de trein is altijd een beetje reizen

Een reis per trein is een ontzettend ontspannende manier om je tijdens je vakantie te verplaatsen. In tegenstelling tot wanneer je de trein gebruikt om naar je werk te gaan reis je nu rustig op je gemak, zonder je druk te hoeven maken over vertraging of een gemiste trein. Neem daarom de tijd en kies voor een vakantie over het spoor.

© Pixabay.com

Met razende snelheid op weg naar je bestemming
Ben je van plan om een vakantie te boeken binnen Europa dan is de trein vaak een ideaal vervoersmiddel. Het brengt je op een uiterst comfortabele manier naar je bestemming. Met het grote aanbod aan hogesnelheidstreinen, onder meer richting Duitsland en Zuid-Frankrijk, is het een prima alternatief voor het vervuilende vliegtuig. Bovendien zijn de veiligheidscontroles vaak een stuk sneller uitgevoerd en kun je ook meer bagage meenemen aan boord van bijvoorbeeld de ICE of de Thalys. Wil je tijdens de reis even je benen streken dan is daar voldoende ruimte voor. Uiteraard is ook de inwendige mens goed voorzien en kun je in de restauratiewagon altijd een lekker hapje en drankje verkrijgen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Een luxe trein is een bestemming op zich
Op sommige trajecten blijkt de trein op zichzelf al een droombestemming. Zo kun je in Spanje aan boord stappen van de ongelooflijk luxe trein Al Andalus. Deze prachtige en zeer luxueus gedecoreerde trein lijkt wel de set van een film uit vroegere tijden. Met schitterend ingelegd hout, glas-in-loodramen en een zeer klassieke aankleding waan je je haast een vorst. Natuurlijk gaat de Al Andalus een stuk langzamer dan we van de hedendaagse treinen gewend zijn, maar dat maakt niets uit. Onderweg kun je namelijk genieten van de heerlijkste diners in een zeer sfeervolle ambiance, waardoor je bijna zou vergeten dat je nog ergens naartoe aan het reizen bent.

© commons.wikimedia.org

De prijs en de belasting van het milieu
Zeker in vergelijking tot het reizen met goedkope vliegmaatschappijen is de prijs van een treinreis behoorlijk hoog te noemen. Als je echter goed oplet en er tijdig bij bent kun je je treintickets voor een nette prijs bestellen. De voordelen voor het milieu zijn in ieder geval enorm. Een reis met de trein verbruikt ongeveer een tiende van een vliegreis en ook de uitstoot is een stuk lager wanneer je per spoor reist.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Handige tips voor een vakantie per trein
Online wordt het steeds makkelijker om je internationale treintickets te boeken. Let er dan wel op dat je dit bij een betrouwbare site doet. Tevens is het in diverse landen mogelijk om tegen een geringe bijbetaling een upgrade naar de eerste klasse te regelen. Zo reis je helemaal in stijl! Niet alle bestemmingen zijn even goed bereikbaar per trein en dus loont het ook de moeite om te kijken naar de mogelijkheden van de langeafstand-bus, zoals bijvoorbeeld van de maatschappij Flixbus. Deze rijdt tussen ontelbaar veel steden in heel Europa en brengt je vaak voor slechts een paar euro enkele honderden kilometers verder.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *