Reizen.be > De 5 highlights van Madrid

De 5 highlights van Madrid

Sta je op het punt om een gave citytrip naar Madrid te boeken, dan is het goed om je ook alvast te verdiepen in wat de imposante hoofdstad van Spanje te bieden heeft. Het heerlijke eten, het bruisende nachtleven en de zeer rijke historie zijn al een paar fantastische redenen om de stad aan te doen, maar waar moet je precies zijn? Laat je inspireren door de tips die we alvast voor je op een rijtje hebben gezet.

© Pixabay.com

1. Het Prado Museum
Eén van onze eigen grote favorieten is dit prachtige museum, dat zich zeker kan meten met onder meer het Louvre in Parijs en het Metropolitan Museum of Art in New York. Je vindt er de meeste prachtige en indrukwekkende kunstschatten uit verschillende eeuwen en diverse disciplines. Vergaap je er onder meer aan schilderijen van meesters als Jeroen Bosch, Rembrandt, Caravaggio, Rubens, Rafaël en Botticelli.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. De Koninklijke Botanische Tuin van Madrid
Net naast het Prado Museum vindt je nog een prachtig stukje Madrid: de Real Jardín Botánico oftewel de Koninklijke Botanische Tuin. Hier zijn op een aantal fraai aangelegde terrassen maar liefst 5.000 verschillende bloemen, planten en bomen van over de hele wereld te vinden. Ideaal om een paar uur door heen te slenteren of tot rust te komen terwijl je lekker mensen aan het kijken bent.

© Pxhere.com

3. Het Koninklijk Paleis van Madrid
Dit is het eigenlijke onderkomen van de Spaanse royals in Madrid, maar doet tegenwoordig met name dienst als werkruimte van koning Felipe en als ontvangstruimte tijdens officiële bezoeken en plechtigheden. Een deel van het paleis is te bezoeken en op deze manier maak je kennis met de grandeur en de pracht en praal van de oude Spaanse vorsten. Kijk je ogen uit in onder andere de Koninklijke Bibliotheek, de Koninklijke Kapel, de rijkelijk versierde troonzaal en de artilleriezaal met harnassen en wapens uit vervlogen tijden.

4. De Almudena kathedraal
Direct tegenover het Koninklijk Paleis staat nog een imposant bouwwerk: de Almudena kathedraal. Hier zetelt het Aartsbisdom van Madrid en naast de eredienst zal ook het werkelijk schitterende interieur veel mensen naar de kerk trekken. Over de bouw is maar liefst honderd jaar gedaan en er zijn dan ook verschillende periodes en stijlen in de aangebrachte decoraties te onderscheiden. Bij de kathedraal hoort tevens een museum. Hier vindt je allerlei religieuze kunst en voorwerpen van het Aartsbisdom. Vergeet ook zeker niet de crypte onder de kathedraal te bezoeken, waar je maar liefst 20 verschillende kapellen treft.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Het Maritiem Museum van Madrid
Denk je aan ontdekkingsreizigers, dan denk je al gauw aan de Spanjaarden en hun Armada. Om een goed beeld te geven van hoe dergelijke barre tochten eruit zagen en een inkijkje te geven in de vroegere kolonies van het land is het erg interessant om een bezoekje te brengen aan het Maritiem Museum van Madrid. Het brengt je aan de hand van oude kaarten, wapens, schilderijen en authentieke navigatieapparatuur volledig op de hoogte van de maritieme geschiedenis van de vijftiende eeuw tot aan het heden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *