Reizen.be > Proef de gezellige sfeer van de Nederlandse Hanzesteden
Kampen

Proef de gezellige sfeer van de Nederlandse Hanzesteden

Ben je van plan om één of meerdere Hanzesteden in Nederland te bezoeken? Dat is een hele goede keuze! Reis mee langs negen Hanzesteden, die allemaal verbonden zijn door water en ontdek de charme van elke unieke stad: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle. De steden zijn verbonden door het water maar iedere stad biedt iets unieks. Er worden tal van leuke evenementen in de Hanzesteden georganiseerd. Wil je weten wanneer welk evenement plaatsvindt? Lees dan snel verder en neem een kijkje op de evenementenkalender.

Kampen
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

De magische Decembermaand

Hoewel de magische decembermaand koud kan zijn, kan een leuke en knusse sfeer op een evenement een warm gevoel geven. In de Hanzesteden zijn er genoeg dingen om te ondernemen in deze tijd van het jaar, waardoor een bezoek aan deze steden niet mag ontbreken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-35]

Kerstmarkten, kerst theaterfestival en wandeltheater

Struin jij ook zo graag rond op gezellige kerstmarkten op zoek naar leuke cadeautjes? De kerstmarkten van Doesburg en Hattem zijn dan een aanrader voor jou! Geniet tussen het shoppen door van een glaasje glühwein en lekkere hapjes. Zodra alle cadeautjes binnen zijn kun je van een kersttheaterfestival in Oud Kampen genieten. Of je kunt bijvoorbeeld het kerstverhaal beleven in de historische straatjes en steegjes van Harderwijk. Laat je verrassen door de gids en het kerstverhaal.

Ontmoet je favoriete sprookjesfiguren

In december worden op verschillende plekken evenementen georganiseerd met een gemeenschappelijk thema. Personages uit boeken komen in Deventer tijdens het Dickens Festijn tot leven. Het W.G. van de Hulst Festival in Hasselt brengt een ode aan het kinderboek. In Zutphen waan je je in 1001 sprookjes tegelijk. Bezoekers én organisatoren komen hier namelijk verkleed als hun favoriete sprookje. Deze evenementen zijn super leuk om te bezoeken met kinderen.

Deventer
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Ice Ice Baby

In Zwolle komen de beste ijskunstenaars van de wereld samen tijdens het IJsbeelden Festival. Fascinerende creaties worden uit ruim 550.000 kilogram sneeuw en ijs gemaakt. Met special effects zoals lichten, geluiden en projecties zien deze creaties er echt magisch uit.

Kersttheater in Oud Kampen

Deze winter organiseert men in Oud Kampen al voor de twintigste keer Theaterfestival Kerst. Tijdens het weekend van 21 en 22 december ondergaat de binnenstad een ware metamorfose. Een nostalgisch decor overrompelt de bezoeker met theater en vele verrassingen. Van vier uur ‘s middags tot negen uur ‘s avonds neemt de stad je op sleeptouw in een buitengewoon theaterfeest.

Wandeltheater Harderwijk

Het weekend daarvoor kun je al van heel wat theater genieten in Harderwijk. Op prachtige plekken in de oude binnenstad worden de hoofdscènes van de voorstelling te berde gebracht. Verder wandel je onder begeleiding van een gids door de kleine straatjes en steegjes. Her en der word je verrast met een scène uit het toneelstuk. De moeite om eens mee te maken!

[do_widget id=enhancedtextwidget-38]

Open monumentendagen

De open monumentendagen worden ieder jaar in heel Nederland georganiseerd. Het thema verschilt per jaar. De monumenten kun je gratis bezoeken en rondom de bezienswaardigheden vinden allerlei extra activiteiten plaats. Zo ook in alle negen Hanzesteden.

Bokbierdag Zutphen

De Nationale Bokbierdag is een fenomeen in Zutphen waar tradities in stand worden gehouden. Het eerste vat wordt op de eerste maandag van oktober aangeslagen. Zware bierwagens, een optocht met prachtig opgetuigde paarden en koetsen vormen een bonte stoet en struinen door de straten van Zutphen. Oh, en heb je dorst? Er is genoeg bokbier voor iedereen!

Klik hier voor nog meer tips voor een leuke vakantie in Nederland.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *