Reizen.be > Prachtigste plekjes op Borneo

Prachtigste plekjes op Borneo

Reizen naar Azië zijn al tijdenlang erg populair en niet zonder reden. De accommodaties zijn er vaak spotgoedkoop en ook biedt de natuur er ontzettend veel moois. Kies je voor een vakantie naar Borneo dan zijn hier alvast vier prachtige plekken die je zeker niet moet overslaan.

© Flickr.com

Danum Valley: een walhalla voor orang-oetans
De oerang-oetan is één van de meest fascinerende diersoorten die je op Borneo kunt vinden. Je moet dan wel over een portie geluk beschikken, want het is niet iedere bezoeker gegeven om dit op de mens gelijkende dier te spotten. De prachtige oranjebruine aap laat zich niet zomaar zien, maar je vergroot je kansen enorm door je vooral rustig door het woud te begeven. Mocht het nu niet lukken dan is er natuurlijk nog veel meer moois te zien en te beleven. Zo kun je ook fijn baden in het koele water van de rivier of andere dieren spotten in het oerwoud, zoals de mooiste vogels, varanen en insecten.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Kinabatangan: de plek om de opvallende neusapen te zien
In de regio Kinabatangan, in het noordwesten van Borneo, wordt steeds meer terrein ontbost om zo ingezet te kunnen worden voor de teelt van palmolie. Het leefgebied van de inheemse diersoorten wordt hierdoor alsmaar kleiner. Wel wordt de kans hiermee steeds groter dat je deze dieren tegenkomt tijdens je vakantie op Borneo. Eén van de dieren die in dit gebied woont is een wel heel opvallende: de neusaap. Hij wordt ook wel de Orang Belanda genoemd, waarmee de plaatselijke bevolking hem met de Nederlanders vergelijkt. Zeker vanaf een boot zijn ze vaak goed te zien en dus is een excursie over de rivier altijd een aanrader.

© Flickr.com

Snorkelen nabij Mabul en Sipadan
Het water rondom de eilanden Mabul en Sipadan is de ideale plek voor wie de prachtige onderwaterwereld van Borneo wil ontdekken. Hier vind je namelijk één van de fraaiste koraalriffen van heel de wereld. In dit schitterende ecosysteem leven maar liefst zes van totaal zeven varianten van de zeeschildpad, ruim twintig verschillende zeezoogdieren en enkele duizenden vissoorten. Het koraal zelf is uiterst kleurrijk en zeer de moeite van het bezichtigen waard. Je kunt er voor kiezen om te snorkelen of te duiken bij Mabul en Sipadan. Zorg dan wel dat je ruim op tijd een reservatie maakt, want per dag worden slechts 120 personen toegelaten om al dit moois te bezichtigen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Nationaal Park Mulu
Wil je tijdens je reis in Borneo iets anders zien dan indrukwekkend koraal en lieve apen? Dan kunt je ook een bezoek brengen aan het Nationaal Park Mulu, dat diep in de jungle verscholen ligt. Hier vind je onder meer een schat aan prachtige en verrassende insecten. Daarnaast is ook een wandeltocht naar de Pinnacles zeer imposant. De metershoge rotsformaties geven je het gevoel dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. In de Deer Cave maak je kennis met zo’n drie miljoen vleermuizen die hier hun thuis hebben.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *