Reizen.be > In 4 stappen je reisspaarpot vullen

In 4 stappen je reisspaarpot vullen

Reizen is iets wat we vrijwel allemaal graag doen, maar natuurlijk kost het ook behoorlijk wat geld. Het is dan ook verstandig om voordat je die volgende droomreis gaat boeken al een mooi bedrag op je rekening te reserveren. Zo kun je je vakantie direct betalen en heb je ook alvast wat geld reserve wat je ter plaatse kunt gebruiken. Waarschijnlijk heb je niet de hoofdprijs in een loterij gewonnen en dus zal je het allemaal zelf bij elkaar moeten sparen. Hoe je dat precies doet lees je hieronder!

© Pixabay.com

1. Neem je financiën onder de loep
Om goed te weten wat er voor jou financieel gezien mogelijk is, is het belangrijk dat je je eigen financiën onder de loep neemt. In een programma als Excel kun je heel eenvoudig je inkomsten en uitgaven bijhouden. Door ook aankopen als bijvoorbeeld accessoires voor in je woning, kleding en schoenen in je overzicht mee te nemen zie je ook gelijk op welke punten je (te) veel uitgeeft en waar je dus wat besparingen kunt behalen. Een goed en volledig financieel overzicht maakt helder op welke vlakken je kunt snoeien en dus waar je extra vakantie-euro’s vandaan kunt halen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Stel je reisplan vast
De meesten van ons kunnen altijd wel bestemmingen opnoemen waar ze direct naartoe zouden willen en ook als we het jou vragen weet je vast gelijk te vertellen welke vakantie jij zou willen boeken. Gaat het om een verre reis per vliegtuig dan zal de reis een stuk duurder uitpakken dan wanneer je kiest voor een kampeervakantie in Duitsland. Maak daarom een reisplan, waarin je aangeeft waar je naar toe wilt en wat je ter plaatse wilt zien en doen.

© Pexels.com

3. Reken uit hoeveel je geld je nodig hebt voor je reis
Nu je weet wat je volgende reisbestemming wordt en welke activiteiten je daar gaat ondernemen kun je verder met het schatten of berekenen wat de totale vakantie gaat kosten. Schat de kosten liever een stukje ruimer in, zodat je niet in de problemen komt wanneer één of meerdere onderdelen van je vakantie een beetje duurder uitvallen. Het laatste wat je op reis immers wilt is dat je je zorgen moet maken of je de laatste dagen nog wel eten en drinken kunt betalen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

4. Ga aan de slag met het sparen en besparen
Het sparen voor je vakantie gaat natuurlijk niet vanzelf en daarom zijn er twee dingen die je naast elkaar kunt doen. Allereerst kun je automatisch iedere maand een bedrag naar je spaarrekening laten overmaken. Dit zorgt ervoor dat een gedeelte van je salaris direct apart wordt gezet voor je mooie reis. Daarnaast kun je ook in het leven van alledag besparingen doorvoeren. Nodig je vrienden bijvoorbeeld uit voor een etentje thuis in plaats van op restaurant en schaf wat minder impulsaankopen en kleding aan.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *