Reizen.be > Poets je kennis van de Spaanse taal op met deze tips

Poets je kennis van de Spaanse taal op met deze tips

Vertrek je binnenkort naar Spanje of gewoon zin om een nieuwe taal te leren? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een saaie, stoffige taalcursus. Er zijn echter ook veel leukere manieren om je Spaans te verbeteren. Een aantal tips hebben we alvast voor je op een rijtje gezet.

©publicdomainpictures.net

1. Kijk films en series
Eén van de beste tips die we kunnen geven is een hele aangename. Door de leukste films en series in het Spaans te kijken wordt je woordenschat steeds uitgebreider en leer je de uitspraak en verschillende accenten steeds beter herkennen. Zak lekker achterover op je bank en laat het leren maar beginnen!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Zet je telefoon op Spaans
Bij de instellingen van je telefoon kun je kiezen uit verschillende talen, waaronder Spaans. Door deze taal te selecteren leer je de benamingen van de verschillende onderdelen van je telefoon snel uit je hoofd.

3. Reizen naar een Spaanstalig land
Ook het maken van een mooie reis naar Spanje of bijvoorbeeld Zuid-Amerika is een ideale manier om je Spaans te verbeteren. Je kunt de taal gelijk oefenen met de locals, die maar wat enthousiast zijn om je erbij te helpen.

4. Naar Spaanse muziek luisteren
Ook als je normaal gesproken van andere soorten muziek houdt is het aan te raden om eens wat vaker een Spaanstalig nummertje op te zetten. Vooral in de zomermaanden hoor je de leukste beats met een Spaanse tekst (denk bijvoorbeeld maar eens aan Despacito).

© commons.wikimedia.org

5. Lees het nieuws in het Spaans
Ben je graag op de hoogte van alles wat er op de wereld gebeurt? Kies dan voor het vergaren van de laatste nieuwtjes door middel van Spaanse bronnen. Check online een Spaanse krant als El País of één van de vele andere Spaanstalige nieuwssites.

6. Gebruik een app
Tegenwoordig zijn er vrijwel overal apps voor te vinden. Zo ook als het gaat om talen leren. Door dagelijks een paar minuten op je app te spelen zal je zien hoe ontzettend snel je de Spaanse taal oppikt. Met weinig moeite kun je zo ongelooflijk veel bereiken.

7. Verhuis naar het buitenland
Of het nu gaat om een tussenjaar, een tijdje studeren in het buitenland of voor je werk naar het buitenland verhuizen, allemaal zijn het goede manier om af te reizen naar een Spaanstalig land. Doordat je gelijk wordt ondergedompeld in de plaatselijke cultuur zal je in no time overal Spaans spreken. In het begin zal het even spannend zijn, maar naarmate je er langer bent zal je zien dat het je steeds beter af gaat.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

8. Een Spaanssprekende vriend of vriendin
Eén van de beste manieren om je Spaans te verbeteren is door een vriend of vriendin te hebben uit een Spaanstalig land. Je zult elkaar zo veel mogelijk willen spreken en dat kan natuurlijk gewoon in het Spaans. Je taalvaardigheid zal er in ieder geval zeker op vooruit gaan.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *