Reizen.be > Ga op avontuur en ontdek The Channel Islands

Ga op avontuur en ontdek The Channel Islands

Bij Channel Islands wordt snel gedacht aan de Britse Kanaaleilanden voor de kust van Normandië. Maar ook voor de kust van Zuid-Californië ligt een groep van acht eilanden die samen The Channel Islands heten. En daar kun je als avonturier heerlijk kamperen.

© commons.wikimedia.org

Over The Channel Islands
Het bekendste eiland is waarschijnlijk Santa Catalina, maar de Californische Channel Islands bestaan verder uit Anacapa, San Miguel, Santa Cruz, Santa Rosa, San Nicolas en San Clemente. Vijf van deze eilanden vormen samen een nationaal park en daar kun je perfect kamperen. Dus wil je reizen naar een avontuurlijke plek met veel natuurschoon, dan moet je zeker een reis boeken naar The Channel Islands.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Kamperen op Santa Cruz
Met acht eilanden, waarvan vijf die onderdeel zijn van het Channel Islands National Park, heb je genoeg keus uit campings. Een eiland als Santa Cruz is vol met campingplaatsen waar je een paar dagen door kunt brengen. Om te reizen tussen de eilanden, zul je gebruik maken van ferry-overtochten, dus wees verstandig en boek die van tevoren online. De ferry zit vaak sneller vol dan een van de campings vanwege de dagjesmensen die op het eiland komen. Ga je als toerist naar Santa Cruz, dan vertrek je vanaf Ventura Harbor. Het is verstandig om de nacht ervoor in een hotel dichtbij de haven te logeren. Een uur voordat de ferry vertrekt, moet je al inchecken vanwege het inladen van alle kampeerspullen. Onderweg naar het eiland, de reis duurt ongeveer een uur, zul je je niet vervelen, want er zijn genoeg dieren te zien. Zelfs in de zomer zul je een kampeerplek kunnen vinden op een druk eiland als Santa Cruz, maar van tevoren een plaats boeken is wel verstandiger. Een camping als Scorpion Ranch heeft toiletten, stromend water, picknick tafels en containers om voedsel in op te bergen, vanwege de wilde vossen en ongedierte die op etenswaren afkomen. Kies je voor de Del Norte camping, dan heb je een prachtig uitzicht over de oceaan. Er is echter geen stromend water, dus je zult zelf flessen drinkwater mee moeten nemen. Omdat er op Santa Cruz geen vuilnis wordt opgehaald, zul je dit zelf mee moeten nemen. Verder is het verstandig om geen onnodige bagage mee te slepen en zo licht mogelijk te reizen.

© Flickr.com

Bezienswaardigheden en activiteiten op Santa Cruz
Wanneer je op Santa Cruz verblijft, dan moet je gaan kajakken. Zeker in de zomer, wanneer het overdag zeer heet kan worden, is het heerlijk om op het water te zijn. Het water rond het eiland is zeer helder, dus je kunt er ook voor kiezen om te gaan snorkelen. En is de oceaan redelijk kalm, dan moet je zeker een aantal zeegrotten bezoeken. Op het eiland zijn wetsuits en snorkelsets verkrijgbaar, dus die hoef je niet mee te nemen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Kamperen op de andere eilanden
Hoewel Santa Cruz prachtig is, hebben de andere eilanden ook zeker wat te bieden. Een populaire camping op Santa Catalina is Parsons Landing. Dit is een strandcamping voor echte avonturiers die de drukke wereld helemaal achter zich willen laten. De plek ligt vrij geïsoleerd met overal een prachtig uitzicht op de oceaan. Je kunt rond de kampeerplek heerlijk wandelen en dicht in de buurt ook snorkelen. De camping heeft een chemisch toilet en je krijgt een locker met brandhout en drinkwater. Op Santa Rosa ligt de Santa Rosa Campground. Deze camping ligt verstopt in een canyon en biedt bescherming tegen de flinke wind die rond het eiland kan waaien. Er zijn toiletten, stromend water en picknicktafels. Vanaf de ferryhaven is het circa 45 minuten lopen naar de camping. De ondergrond is vrij ongelijk dus daar moet je rekening mee houden bij het opzetten van de tent. Deze camping is absoluut een aanrader en een goed startpunt voor wandelingen over het eiland.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *