Reizen.be > Dit zijn de beste reisschoenen

Dit zijn de beste reisschoenen

Reizen is simpelweg fantastisch. Je leert in een korte periode een cultuur beter kennen, geniet van de prachtige natuur en maakt tijdens de reis veel kilometers te voet. Of je nu van een actieve of sportieve vakantie wilt boeken, of liever rustig aan doet, goed schoeisel is erg belangrijk. Je loopt toch meer dan je denkt. Ga goed voorbereid op pad en voorkom vervelende blaren en zere voeten. Wij hebben een lijst opgesteld met de beste schoenen voor alle soorten reizigers.

© Pexels.com

Bergschoenen
Voor de actieve reiziger zijn bergschoenen de beste keuze. Deze stevige schoenen zijn perfect voor alle activiteiten. Of je nu een berg gaat beklimmen of een lange wandeling maakt door roerig gebied, bergschoenen bieden altijd genoeg stevigheid. Je wilt zeker geen routes op slippers betreden of schoenen zonder profiel in de zool. Het enige nadeel van bergschoenen is het dat deze schoenen erg warm zijn. Dit is ideaal voor koude gebieden, maar ‘s zomers kan het zweetvoeten opleveren. Zorg dat je daarom altijd een extra paar ‘normale’ schoenen meeneemt op reis. Zo kun je tijdens de minder extreme activiteiten de schoenen afwisselen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Slippers
Slippers zijn nooit een overbodige luxe om mee te hebben op reis. Slippers nemen weinig bagageruimte in beslag en komen altijd van pas. Slippers zijn niet alleen ideaal voor het strand, maar ook om te gebruiken bij openbare zwembaden of gedeelde douches in hostels.

Gympen
Een paar gympen is ook altijd handig om mee te hebben op reis. Het is een echte allrounder. De gymp past bijna onder elke outfit en is stevig genoeg om een dag op te kunnen lopen. Het is ideaal voor een stadswandeling of een matige route in het bos.

Laarzen
Ga je naar een land of stad waar het veel regent? Neem dan laarzen mee en voorkom dat je een onnodig dure aankoop hoeft te doen ter plaatse. Regenlaarzen zijn perfect om mee te nemen. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en wegen niet veel. Laarzen zijn ook handig wanneer je op vakantie gaat naar het strand in de winter. Op deze manier kun je genieten van een heerlijke strandvakantie en gewoon met jouw laarzen door het water lopen. Op deze manier bespaar je jouw goede schoenen van het zoute zeewater en zand.

© Pexels.com

Sportschoenen
Wil jij net wat meer stevigheid dan gympen, maar vindt je bergschoenen net een stapje te ver gaan? De sportschoen is dan het beste alternatief. Deze schoenen zijn extra stevig en je voorkomt dat jouw voeten moe worden. Geniet van een hele dag wandelen zonder zere voeten. Daarnaast worden sportschoenen vandaag de dag steeds modieuzer ontworpen. Sportschoenen zijn daarom zowel een verstandige als een modieuze keuze.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Ga je op reis en weet je niet welke schoenen je moet inpakken? Zorg dat je niet te veel of te weinig schoenen meeneemt en denk bewust na welke schoenen je echt nodig hebt. Gympen zijn altijd goed en deze kun je tijdens een actieve vakantie combineren met bergschoenen en tijdens een strandvakantie met slippers. Zorg voor goed schoeisel en geniet van een geweldige reis zonder zere voeten.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *