Reizen.be > Op zoek naar een hotel in Rome? Onze ervaring: kies via Tui

Op zoek naar een hotel in Rome? Onze ervaring: kies via Tui

Hoewel we er al ontzettend veel over gehoord hadden en iedereen er enthousiast over was, waren we nog steeds niet in Rome geweest. Tot afgelopen jaar. In het najaar besloten we deze wereldberoemde stad met een bezoek te vereren en enkele dagen door Rome de struinen om alle bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken. En tot op de dag van vandaag hebben we daar zeker geen spijt van. Ondanks de drukte, was het een fantastische trip waar eigenlijk die eigenlijk iedere liefhebber van stedentrips gemaakt moet worden. Zelden heb ik zoveel op het gebied van cultuur en historie gezien als in Rome!

© commons.wikimedia.org

Bezienswaardigheden
In Rome valt zoveel te zien, dat je echt meer dan een paar dagen nodig hebt om de highlights te bekijken. Het was dus maar goed dat we een midweek gingen. Historische overblijfselen zoals het Colosseum en het Pantheon horen natuurlijk standaard bij een reis naar Rome. Ook Vaticaanstad met als hoogtepunt de Sint-Pieterbasiliek moet je eigenlijk bezocht hebben wanneer je in Rome bent. Er zijn zo ontzettend veel verschillende musea en historische gebouwen dat we op een gegeven moment wel even want anders wilden. De Via Condotti is dan een aanrader. Dit is een enorm chique winkelstraat in Rome. Alleen er doorheen lopen is al een feest. Overigens zijn er ook talloze andere winkelstraten in de directe omgeving van Via Condotti die minder luxe en daardoor ook een stuk minder duur zijn. Na een drukke dag vonden wij het heerlijk om even helemaal tot rust te komen in Villa Borghese. Dit is een enorm stadspark met prachtige tuinen, paviljoenen en verschillende musea. Er is in het park zelfs een dierentuin te vinden.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Boek slim!
Omdat er zoveel te zien is in Rome, vonden we het verstandig om goed na te denken over de locatie van ons hotel. Via Tui vonden we er één die op nog geen twee kilometer afstand van de Sint Pieter lag. Door deze centrale locatie, waren we eigenlijk zo bij alle bijzondere bezienswaardigheden. Ik had al eerder hotels geboekt via Tui en wist dat je daar een enorme keuze hebt aan hotels. Bovendien kun je slim zoeken naar een hotel dat bij je past. Bijvoorbeeld door te zoeken op verschillende criteria waaronder de voorzieningen van je hotel. Ook kun je zoeken op locatie, bijvoorbeeld in de buurt van het centrum of juist in de omgeving van verschillende bezienswaardigheden. Juist in Rome is dat erg belangrijk omdat je op die wijze effectief je tijd in kunt delen. Tui geeft je niet alleen de mogelijkheid om hotels binnen een bepaalde straal van het centrum te bekijken, maar ook vanaf de verschillende bezienswaardigheden. Daardoor kun je jouw dagen vooraf al inplannen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *