Reizen.be > 8 don’ts op rondreis

8 don’ts op rondreis

Wanneer je vertrekt voor een rondreis zijn er heel wat zaken die je zeker moet doen. Na het boeken van je droomreis zijn er echter ook heel wat zaken die je vooral niet moet doen. Wat we daarmee bedoelen? We leggen het even uit:

© Pexels.com

Vergeet je paspoort vooral niet
Als je op reis vertrekt is je paspoort van vrij vitaal belang. Controleer dat je het bij je hebt en controleer best ook of het nog niet vervallen is. Je zou niet de eerste zijn die ergens aan een grensovergang tegengehouden wordt en tot de ontdekking komt dat het paspoort niet meer geldig is!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Vergeet de ziekteverzekering niet
Als je op reis gaat moet je er altijd vanuit gaan dat het ergste kan gebeuren. Informeer dan ook of jouw verzekering ook tussenbeide zal komen op reis. Doen ze dit niet dan kan dat al snel een zeer dure zaak worden.

Vestig geen aandacht op jezelf
De wereld is prachtig maar is niet altijd een vredevolle plek. Om te voorkomen dat je een gemakkelijk doelwit wordt voor zakkenrollers kan je ervoor opteren om niet te veel juwelen te dragen en geen te opvallende kleding. Draag ook niet te veel geld op zak!

Vergeet je vaccinaties niet
Reis je naar een verre en exotische bestemming? Dan is de kans groot dat je enkele vaccinaties zult moeten toegediend krijgen om veilig doorheen jouw trip te komen. Sommige van deze vaccinaties moeten bovendien weken op voorhand toegediend worden om werkzaam te zijn. Vergeet je dan ook niet degelijk te informeren naar welke vaccinaties in welk land nodig zijn en of je medicatie mee zult moeten nemen op de reis zelf.

Vergeet de kaart niet!
Er zijn weinig landen op de wereld waar het echt gemakkelijk is om de weg te vinden. Zeker op exotische locaties zijn er zo veel wegen en mogelijkheden dat je zo kunt verdwalen. Wil je dit vermijden? Zoek dan op voorhand wat betrouwbare kaarten van de omgeving of zorg ervoor dat jouw GPS up to date is en mee op reis gaat.

Vergeet je portefeuille niet
Op reis gaan kost geld. Het zou dan ook niet echt aangenaam zijn om jouw portefeuille te vergeten en tot de ontdekking te komen dat je helemaal niets uit kunt geven op jouw droombestemming. De gouden tip is hierbij natuurlijk wel om ervoor te zorgen dat je geld bij hebt zonder te veel cash op zak te hebben.

Doe niet aan ‘overpakking’

© Pixabay.com


Ben je van plan om veel te wandelen of veel verplaatsingen te maken? Wees dan heel selectief in wat je inpakt om op reis te gaan. De meeste mensen hebben de neiging veel meer dan nodig mee te nemen en dat zorgt al snel voor problemen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Gooi de rekeningen niet weg
Vecht tegen de natuurlijke neiging om de rekeningen weg te gooien. Mochten zich toch onregelmatigheden voordoen met jouw kaart of een betalingswijze kan je tenminste bewijzen wat je hebt uitgegeven.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *