Reizen.be > Op Lissabon raak je niet uitgekeken

Op Lissabon raak je niet uitgekeken

De hoofdstad van Portugal is vooral bekend vanwege zijn oude tram, de Toren van Belem en de grote winkelstraat Arca da Rua Augusta die aan de zee eindigt. Lissabon heeft echter veel meer te bieden.

© Pixabay.com

Elevador de Santa Justa
De in de oude stad liggende Santa Justa lift is niet alleen een van de pronkstukken van de stad, maar biedt ook de kans om naar het hoger gelegen deel te gaan zonder al die trappen te moeten beklimmen. Eenmaal boven kunt u naar de overblijfselen van de oude kerk wandelen. Niet alleen omdat u van hier een prachtige blik over de stad hebt, maar vooral omdat u de trap(pen) naar beneden kunt nemen. Iedere trap leidt langs terrasjes en restaurants. Neem plaats, geniet van de zon en een drankje of maaltijd en kijk uit over Lissabon.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Belem
Uiteraard wilt u de toren van Belem niet missen. De reis, met een overstap, duurt vanaf het centrum ongeveer een uur. Neem voor Belem de tijd. U kunt wel een dag uittrekken, want hier is zoveel moois te zien. Het monument dat aan de ontdekkingsreizigers herinnert, het Hiëromietenklooster en de Antiqua Confeita de Belem, waar u de beroemde roomgebakjes kunt eten.

Alfama
Door de tijd reizen, kan in Lissabon. Daarvoor hoeft u niet ver te gaan, want de oude wijk Alfama, waar tevens het Castelo de São Jorge te vinden is, biedt u een perfect beeld hoe de stad er vroeger uit heeft gezien.

Modern
Om in de moderne tijd terug te keren, kunt u naar de wijk Parque das Nacoës, het vroegere Expo gebied, gaan. Hier vindt u moderne architectuur, zoals de Vasco da Gama toren, het prachtige Oceanarium en de grote kabelbaan die u langs de Taag voert.

© commons.wikimedia.org

Het oude trammetje
Het wereldberoemde oude trammetje dat stijl de berg op rijdt, is natuurlijk een van de ‘must do’ zaken in Lissabon, maar u kunt ook gebruik maken van een van de andere oude trams die u naar het strand of terug de naar het centrum brengt.

Shoppen
Naar Lissabon reizen om te shoppen? Daar denkt u waarschijnlijk niet aan, maar het kan wel. Achter de Alameda Cardeal Cerejeira, langs de enorme vlag die aan de opstand herinnert, vindt u een aantal straten waar winkels als El Corte de Ingles, bioscopen en restaurants te vinden zijn. Is dit niet voldoende dan is er de Mall aan het eind van Av. Duarte Pacheco en het Vasco da Gama shoppingcenter in das Nacoës.

Rust
Even terugtrekken uit het gewoel kan altijd. Daarvoor is de botanische tuin van de universiteit zeer geschikt of de Jardim Amalia Rodrigues. Hier ligt overigens eveneens een, wat kleinere, botanische tuin verborgen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Sintra
En dan is er natuurlijk nog Sintra, het stadje dat naast Lissabon ligt en waar zoveel te zien is dat u tijd tekort komt. Geniet van de oude burcht, een bezoek aan het schitterende paleis en het Parque de Pena.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *