Reizen.be > 6 dingen die je leert als je door Zuid-Amerika backpackt

6 dingen die je leert als je door Zuid-Amerika backpackt

Zuid-Amerika is een van de meest indrukwekkende continenten om als backpacker doorheen te reizen. Als je niet per se naar het budgetvriendelijke Azië wil trekken, dan is Zuid-Amerika de ultieme bestemming om enkele maanden rond te trekken. Van de levendige steden zoals Rio de Janeiro en Buenos Aires tot de ruwe natuur van Patagonië. Daarnaast wordt wel eens gezegd dat je heel wat reiservaring opdoet na zo’n backpackerstrip. Hier zijn alvast enkele zaken die je leert tijdens je trip doorheen Zuid-Amerika.

© Pixabay.com

1. Hou rekening met de hoogte
De kans is erg groot dat je tijdens je reis doorheen Zuid-Amerika wel eens wat dagen op erg hoge hoogte zal vertoeven. Ondanks het feit dat je geen bergen aan het beklimmen bent. Steden als La Paz of de zoutvlaktes van Uyuni liggen op ruim 3500 meter hoogte. Hoog genoeg om last te krijgen van hoogteziekte. En dan vergeten we nog dat je misschien de Inca trail op je planning hebt staan. Hoogteziekte is een gevaarlijke ziekte die je enkel kan voorkomen door goed te acclimatiseren.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Ieder voertuig is een mogelijk transportmiddel
Wie in Europa al eens gelift heeft, zal misschien telkens gewacht hebben tot een wagen stopt om je mee te nemen. In Zuid-Amerika zal je snel leren dat niet enkel wagens een mogelijk vervoermiddel zijn. Waar je in eigen land wellicht nog een scooter gewoon laat voorbijrazen, zal je in landen als Colombia of Argentinië niet twijfelen om achteraan op de scooter te kruipen.

3. Een paar woorden Spaans doen wonderen
Als je net zoals de meeste toeristen overal ter wereld je Engels bovenhaalt, dan zal je merken dat in sommige Zuid-Amerikaanse landen ze je vragend aankijken. Spaans is the way to go als je door Zuid-Amerika trekt, en als je een paar woorden spreekt, dan zal het reizen al een stuk vlotter gaan.

© Pexels.com

4. Je zal de grootte van het continent niet meer onderschatten
Rondtrekken van Londen naar Amsterdam en dan naar Parijs via Berlijn is niet zo moeilijk en tijdrovend. Maar reizen van La Paz naar Buenos Aires via Rio de Janeiro is dat wel. Wie in een korte reisperiode te veel bestemmingen op zijn lijstje heeft staan, zal merken dat hij meer tijd op de bus of op luchthavens spendeert dan in de kleurrijke steden.

5. Het ritme van de tango of salsa zit niet in ons bloed
Tuurlijk wil je de salsa of de tango eens uitproberen als je door het Zuid-Amerikaanse continent reist. Misschien schrijf je je zelfs in voor een cursus. Het ziet er zo makkelijk uit als je ze bezig ziet, toch? Je zal echter snel merken dat de danstechnieken van de lokale bevolking een stuk beter zijn dan die van jou…

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

6. Zuid-Amerika is geen once-in-a-lifetime experience
Of je nu drie weken of drie maanden door landen als Argentinië, Chili, Peru of Bolivia hebt rondgetrokken, je zal snel terug willen. Zuid-Amerika is dan ook geen once-in-a-lifetime experience.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *