Reizen.be > 7 redenen om voor Spanje te kiezen

7 redenen om voor Spanje te kiezen

Spanje is één van de populairste vakantiebestemmingen bij de Belgen. Er zijn heel wat voor de hand liggende redenen om naar Spanje te trekken. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat het alles in huis heeft voor een fantastische vakantiebeleving. Prachtig weer, lekkere keuken, actieve mogelijkheden, natuur en cultuur, … Eviva España dus! Ontdek hier waarom:

© Pexels.com

1. Actie en avontuur
Ken jij de El Caminito del Rey? Het staat bekend als het gevaarlijkste wandelpad ter wereld en bevindt zich in de buurt van Malaga.

Ontdek er alles over

2. Benidorm
Benidorm staat erom gekend de favoriete bestemming te zijn van gepensioneerde Belgen die erop uit trekken om te overwinteren. Een torenhoog cliché en er valt heel wat meer te ontdekken. Wist je dat er zelfs heel wat culinaire restaurants te vinden zijn?

Naar culinair Benidorm

3. Tapas
De Spaanse tapas zijn wereldberoemd. Waar moet je op letten als je een tapasbar binnenstapt?

Ontdek het hier

4. Sporten
Heel wat bekende wielerploegen trekken jaarlijks naar Spanje op training en wielerstage. De laatste jaren zijn er heel wat faciliteiten bijgekomen om ook de geoefende wielertoerist en elke fietsliefhebber een vlekkeloze fietsvakantie te laten beleven. Niet enkel de fietsers komen aan hun trekken, ook voor golfers, wandelaars, surfers, … zijn er heel wat mogelijkheden.

Waarom fietsen in Spanje?

Ontdek hier welke plaatsen in Andalusië ideaal zijn om te sporten

5. Honeymoon
Een huwelijksreis hoeft niet altijd op een verre exotische bestemming te zijn. Er zijn heel wat mogelijkheden om een onvergetelijke honeymoon dichtbij huis te beleven. Spanje is dan zeker een aanrader.

Ontdek er hier alles over

6. Cultuur

Cultuur is uiteraard één van de redenen die het hoogst aangeschreven staan bij een vakantie naar Spanje. Heel wat Spaanse steden heb een rijke geschiedenis die je er vandaag de dag nog steeds kunt ontdekken.

Ken je deze Spaanse cultuursteden al?

7. De taal

Een belangrijk onderdeel van een cultuur is de eigen taal. Het is altijd handig meegenomen als je een woordje kunt meepraten met de lokale bevolking. Bij het horen van Spaanse muziek, Spanjaarden die heerlijk tegen en door elkaar ratelen, krijg je instant een vakantiegevoel. Met deze tips krijg je het Spaans zo onder de knie: lees hier de tips.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *