Reizen.be > Op familievakantie naar het exotische Sri Lanka

Op familievakantie naar het exotische Sri Lanka

Wil jij genieten van een fantastische vakantie naar Sri Lanka? Reisorganisatie Zuiderhuis biedt een geweldige 14 daagse rondreis aan naar dit mooie eiland. Tijdens deze reis zul je zien dat Sri Lanka veel meer te bieden heeft dan prachtige stranden en palmbomen. Je gaat het binnenland van Sri Lanka in en zult vele culturele hoogtepunten beleven in de kleine dorpjes. Gedurende de reis maak je een aantal wandelingen en wordt een stuk van de reis per trein vervolgd. Zo maak je kennis met de lokale bevolking. De laatste dagen staan in het teken van het genieten aan zee. Deze reis die Zuiderhuis aanbiedt, is een suggestieroute die door veel reizigers werd geboekt. Het is echter ook mogelijk om individuele reizen te boeken, volledig op maat voor kleine groepen, gezinnen met kinderen of koppels.

© Zuiderhuis.be

Prachtige fauna en flora
Tijdens het verblijf op dit prachtige eiland kom je in contact met veel verschillende soorten dieren en planten. Gedurende een boottocht langs de Muthurajawela wetlands kom je vele vogelsoorten, krokodillen en waterleguanen tegen. Op het meest zuidelijke punt van het kanaal worden vaak kraanvogels, ijsvogels en reigers gespot. Ook zal je het Pinnawela Elephant Orphanage bezoeken. In deze Orphanage worden olifanten opgevangen. Deze olifanten zijn in het wild gewond geraakt of hebben hun moeder verloren. Het bezoek aan het Pinnawela Elephant Orphanage zal rond voedertijd plaatsvinden. Nadat de babyolifanten zijn gevoed, gaan zij naar het ondiepe gedeelte van de Maha Oya rivier om te worden gewassen. Hier heb je de mogelijkheid om tientallen olifanten te bekijken. Het is zelfs toegestaan om de verzorgers te helpen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-20]

Bezoek de vele tempels in Sri Lanka
Tijdens de rondreis worden veel tempels bezocht. Zo kom je langs de oude kloosterstad Mihintale. In deze stad werd door de monnik Mahinda het Boeddhisme voor de allereerste keer gepredikt. Ook kun je hier kloosterruïnes bezoeken. Deze bevinden zich boven op een heuvel en geven een adembenemend uitzicht op Sri Lanka. Midden in de jungle zal je de grottempels Dambulla bezoeken. Hier zijn vele Boeddhabeelden verdeeld over vier tempels. Op de wanden van de tempels zijn fragmenten uit het leven van Boeddha beschilderd. Een bezoek aan de Tempel van de Tand mag ook niet ontbreken. Dit is het religieuze middelpunt van Sri Lanka. De tand van Boeddha wordt in deze tempel bewaard. Vele pelgrims uit alle windstreken komen speciaal voor deze tand naar deze tempel toe.

© Zuiderhuis.be

Proef de originele Ceylonthee
Een bezoek aan de theeplantages is tijdens een rondreis door Sri Lanka een must! Je bezoekt de theeplantages, gelegen op Nuwara Eliya, met de trein. De lokale bevolking reist ook met deze trein naar dit hoger gelegen deel. Vervolgens word je door een chauffeur naar de uiteindelijk theeplantage gebracht, waar je een rondleiding krijgt. Uiteraard kan het proeven van een kopje Ceylonthee tijdens een bezoek niet ontbreken! Kun je niet wachten om een reis naar Sri Lanka te boeken? Bekijk dan nu het aanbod op de website van Zuiderhuis.

[do_widget id=enhancedtextwidget-20]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *