Reizen.be > De hot pots van IJsland

De hot pots van IJsland

Immense landschappen en veel natuurschoon met verrassende fenomenen, dat is IJsland in een notendop.

© Zuiderhuis.be

Veelzijdig IJsland
Een individuele autoreis is de manier om in een korte tijd veel te zien van dit, misschien wel, meest veelzijdige land ter wereld. Het team IJslandspecialisten van reisorganistatie Zuiderhuis ging je voor. Ontdek net als hun de met mos bedekte lavavelden, de donkere spoelvlaktes en bekijk op een steenworp afstand de gletsjertongen met je eigen ogen. Vergeet daarbij niet een bezoek te brengen aan de grootste gletsjer van IJsland, de Vatnajökul. Deze gletsjer bedekt bijna tien procent van het eiland. Laat je verrassen door de enorme kleurpracht in dit land, de watervallen. Een reis boeken is simpel, maar wil je jouw persoonlijke interesses in je reisprogramma verwerken dan is dat bij veel reisorganisaties niet mogelijk, bij Zuiderhuis kan dit wel. Wat, naast de vele bezienswaardigheden die IJsland te bieden heeft, zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan een van de vele hot pots die het land rijk is. Hieronder een overzicht van vier minder bekende, maar misschien juist wel de meest fascinerende warmwaterbronnen op een rijtje.

[do_widget id=enhancedtextwidget-19]

Warmwaterbronnen
Een warmwaterbron of hot pot is een poel of beekbedding, vol natuurlijk water van een aangename temperatuur. Vanuit de baden heb je in de meeste gevallen een adembenemend uitzicht, dit in combinatie met een gemiddelde watertemperatuur van 50°C is het in een hot pot niet moeilijk om te ontspannen. Ga bijvoorbeeld eens naar de zuidkant van het schiereiland daar vind je Reykjanes, Brimketill. Een groot natuurlijk zwembad dat aan de onderkant van een oceaanklif ligt. Het uitzicht vanaf de top van de klif is spectaculair.

Baantjes trekken in een hot pot
Een bijzonder bad vindt je bij Seljavellir. Een uniek groot zwembad dat wordt omgeven door immense bergen. Een hot pot waar je werkelijk banen kunt trekken. Het bad werd al gebouwd in 1923. Vanaf het parkeerterrein is het nog een kwartiertje lopen naar de hot pot. Je kunt je omkleden in de kleedhokjes naast het bad. Hier vind je verrassend genoeg weinig toeristen. Geniet van de rust en het indrukwekkende uitzicht.

© Flickr.com

Uitzicht op de bergen
Ben je een liefhebber van zandstranden in combinatie met een verbluffend uitzicht? Dan moet je Hvalfjaroarlaug zeker bezoeken. Ga via Hvammsvík bij de rode huizen naar het strand, daar vindt je een klein naamloos zwembad. Het water is iets kouder dan in de meeste hot pots, als gevolg van de oceaanwind, maar het heeft een spectaculair uitzicht op de bergen over de baai.

Romantische hot pot
Als afsluiter en slechts twee uur rijden vanaf Reykjavik ligt een goed verborgen geheim. In het oostelijke gedeelte van het schiereiland Snæfellsnes, niet ver van de schitterende Eldborg krater, is een klein romantische zwembad, te vinden waar hoogstens drie personen te gelijk in passen: genaamd Landbrotalaug, een knus bad en een unieke ervaring!

De hot pots zelf ervaren? Kijk dan eens rond op de website van Zuiderhuis en laat je verrassen door het rijke aanbod, dat deze gespecialiseerde organisator te bieden heeft.

[do_widget id=enhancedtextwidget-19]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *