Reizen.be > Op citytrip? Dit zijn de lekkerste steden
Italiaanse maaltijd

Op citytrip? Dit zijn de lekkerste steden

Voor de meeste mensen dient een vakantie niet slechts ter ontspanning, maar is het ook een gelegenheid om lekker te kunnen eten. Ben jij van plan om je volgende citytrip af te laten hangen van de plaatselijke eetcultuur? TripAdvisor maakte een lijst van steden waar je het beste eten zal vinden, inclusief de meest geboekte ‘food tour’ van die stad. In dit artikel zullen we de top 5 steden en de leukste ‘food tour’ daarvan bespreken.

Italiaanse maaltijd
© Pixabay.com

1. Rome (Rome Food Tour by Sunset around Prati District)
De Rome Food Tour by Sunset doe je, zoals de naam al doet vermoeden, rondom zonsondergang (avond dus) en duurt vier uur. De tour neemt je mee door hét foodie-district van Rome, waar je de lokale eetcultuur en cuisine kan omarmen. Je gaat onder andere langs de nummer 1 pizzeria in Rome, a mozzarella-speciaalzaak en een ambachtelijke ijssalon. Deze food tour neemt een beperkt aantal mensen per keer mee (13) dus boek snel een plekje wanneer je van plan bent om Rome te bezoeken!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Firenze (Cooking Class and Lunch at a Tuscan Farmhouse with Local Market Tour from Florence)
Op nummer 2 staat tevens een Italiaanse stad, dit keer gelegen in de Toscaanse regio. In Florence kun je een food tour van een bijna de hele dag boeken, waarin een marktbezoek wordt gecombineerd met een kookklasje en een viergangendiner plus wijn. Je begint de dag met een bezoekje aan de lokale markt in Florence, waarna je verwacht wordt bij een boerderij, in het Toscaanse platteland. Hier zul je de viergangen maaltijd bereiden: pasta, bruschetta, geroosterde Toscaanse varken en lekkere toetjes zoals tiramisu. Het zelfgemaakte eten kun je daarna lekker opeten onder het genot van Toscaanse wijn (maximaal vier glazen). Na afloop krijg je een heus kookdiploma en de recepten per e-mail nagestuurd.

pizza en rode wijn
© Pixabay.com

3. Parijs (Paris Food Tour: Taste of Montmartre)
Naar Parijs reizen betekent voor veel mensen stokbroodjes met brie eten en wijn drinken. Maar natuurlijk heeft Parijs veel meer te bieden dan dit! Boek daarom eens de Paris Food Tour door de wijk Montmartre. Waarom hier? In Montmartre wordt historische cultuur gecombineerd met charmante ambiance en de leukste restaurantjes. Je wordt meegenomen naar een chocolaterie, macaron-winkel en natuurlijk een echte boulangerie en een kaaswinkeltje. Ook een Franse slager is van de partij, waar je de lekkerste saucisson kunt proeven. Natuurlijk zul je dit alles niet beleven zonder een goed glas Franse wijn. Bon appétit!

4. Barcelona (Interactive Spanish Cooking Experience in Barcelona)
In deze Spaanse stad kun je een interactieve kookworkshop volgen. In deze drie uur durende les zul je de lekkerste tapas, traditionele paella en sangria leren maken onder begeleiding van een Spaanse chef. Alvorens de workshop begint, ga je met deze chef de St. Josep La Boqueria langs, waar je verse ingrediënten zult halen. Een pluspuntje voor de vegetariërs: je kunt aangeven dat je geen vlees wenst en de recepten zullen hierop aangepast worden voor jou.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. New Orleans (New Orleans Food Walking Tour of the French Quarter)
De Franse buurt in New Orleans ontdek je door een drie uur durende food tour te doen! Je gaat langs verschillende restaurants om typische gerechten te proeven zoals Seafood gumbo, Creole brisket en Boudin beignets. Geef aan bij de gids wat jouw favoriete eten en persoonlijke smaak is en de tour zal hierop worden aangepast.

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Op citytrip? Dit zijn de lekkerste steden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *