Reizen.be > Met Singapore Airlines kun je de langste lijnvlucht ter wereld maken
Singapore Airlines

Met Singapore Airlines kun je de langste lijnvlucht ter wereld maken

Iedereen die graag reist en regelmatig op vakantie gaat naar andere landen, heeft wel eens in een vliegtuig gezeten. Als je op bepaalde delen van de wereld wil komen, valt daar nu eenmaal niet aan te ontkomen. Tenzij je wekenlang op een boot wil zitten natuurlijk. Maar er is natuurlijk wel behoorlijk veel verschil tussen de ene vliegreis en de andere. Er zijn hele korte reizen waarbij je nog geen uur in het vliegtuig zit, maar ook hele lange. Zo is het vanaf oktober mogelijk om de langste vlucht ter wereld te boeken. Dat moet je wel eerst naar Singapore. De vlucht gaat namelijk rechtstreeks van Singapore naar Newark.

Singapore Airlines
© Pixabay.com

Geen vliegangst
Het is wellicht de meest verschrikkelijke nachtmerrie voor mensen die last hebben van vliegangst. De vlucht duurt in totaal namelijk maar liefst 19 uur. Gedurende deze tijd zit je onafgebroken in het vliegtuig zonder tussenlanding. Nog nooit was een lijnvlucht zo lang. Overigens is het de vraag of het qua vliegangst nu echt zoveel uitmaakt, aangezien je bij een vlucht van een uur waarschijnlijk net zoveel schrik hebt. De meeste mensen hebben vooral last tijdens het opstijgen en het dalen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Extreem efficiënt
De vlucht wordt georganiseerd door Singapore Airlines die de 19 uur durende reis gaat ondernemen met Airbus A350-900ULR toestellen. Dit zijn toestellen met twee motoren die bovendien beschikken over extra capaciteit voor de brandstof. Dat is uiteraard erg belangrijk op een dergelijke lange vlucht. Bovendien zijn de toestellen vergeleken met andere toestellen in die categorie erg licht. Volgens producent Airbus zijn ze dan ook perfect voor deze reis en zijn ontworpen om ‘extreem efficiënt’ te zijn. Dat is overigens ook precies waarom men de vlucht organiseert. Vooral zakenlieden zijn vaak veel tijd kwijt door het overstappen tijdens vluchten. Vaak moeten ze dan ook nog eens uren wachten bij een overstap. Met een rechtstreeks vlucht winnen ze ontzettend veel tijd en uiteraard is tijd geld.

luchthaven binnen
© Wikipedia.org

Al eerder geprobeerd
Het is trouwens niet de eerste keer dat Singapore Airlines probeert om rechtstreekse vluchten te bewerkstelligen vanuit Singapore naar Newark. In het verleden trachtten ze een dergelijk netwerk al eerder op te zetten. Na een uitgebreide testperiode bleek echter dat het niet rendabel genoeg was waardoor de maatschappij er al snel mee stopte. Dit keer verwacht men dat het wél rendabel gaat zijn.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Langste op dit moment
Heel erg lang in het vliegtuig zitten vinden de meeste mensen helemaal niet fijn. Gelukkig zijn de meeste vluchten veel korter dan deze nieuwe vlucht van 19 uur. De allerkortste lijnvlucht ter wereld duurt zo kort dat je als passagier slechts anderhalve minuut doorbrengt in de lucht. Er zijn echter ook heel veel lijnvluchten die een stuk langer dure. De langste rechtstreekse vlucht op dit moment de lijnvlucht tussen Auckland en Doha. Deze duurt ruim 17.5 uur. Dat betekent dat de nieuwe lijnvlucht van Singapore Airlines het record van langste lijnvlucht met bijna anderhalf uur gaat verbreken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *