Reizen.be > De Great Ocean Road: de mooiste kustweg ter wereld in 5 dagen
Australie Great Ocean Road

De Great Ocean Road: de mooiste kustweg ter wereld in 5 dagen

Als er één weg is die uitnodigt tot reizen met de auto, dan moet het wel de Great Ocean Road zijn in het zuiden van Australië. De Great Ocean Road werd tussen 1919 en 1932 aangelegd door soldaten die terugkwamen van WWI ter herinnering aan de gesneuvelde soldaten. Het staat bekend als het grootste oorlogsmonument ter wereld en verbindt de ruwe zuid-west kust van Victoria met de rest van het land. Deze befaamde weg kronkelt zich 250 kilometer lang langs de kust, met onderweg accommodatie voor elk budget en de ene bezienswaardigheid na de andere. Start je trip net buiten Melbourne en laat je leiden langs imposante kliffen en rotsformaties tot in Allansford.

Australie Great Ocean Road
© Flickr.com

Dag 1
Je start je trip in Torquay, bekend als surfershoofdstad van Australië, waar je je vergaapt aan de tricks van de vele surfers. Zin om mee het water in te duiken? Aan één van de surfscholen huur je een surfplank en -uitrusting, al dan niet met lessen. Wanneer je genoeg gesurft hebt, start je de eerste 50 kilometer van je trip, tot in Lorne. Onderweg stop je aan één van de vele prachtige stranden van Anglesea, Fairhaven, Airleys Inlet of Eastern View, het historische startpunt van de Great Ocean Road.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Dag 2
In Lorne, waar beach en bush samenkomen, spendeer je makkelijk een hele dag. In een straal van 10 kilometer vind je zo maar even 10 watervallen, zoals de Erskine Falls. Het regenwoud van het Great Otway National Park nodigt uit tot een fikse wandeling, waarbij je onderweg regelmatig stilhoudt om je te vergapen aan de fauna en flora. Tussen mei en september is Lorne ook de place-to-be om walvissen te spotten.

Australie Otway Ranges
© commons.wikimedia.org

Dag 3
Voor je aan de volgende 50 kilometer tussen Lorne en Apollo Bay begint, hou je nog even halt aan Teddy’s Lookout, voor een panoramisch zicht over de Great Ocean Road. Onderweg naar Apollo Bay stop je aan Kennett River, het ideale kuststadje om koalas te spotten.

Dag 4
Na een stevig ontbijt in Apollo Bay begin je aan de volgende 100 kilometer tot in Port Campbell. Je eerste stop is aan Cape Otway, waar je de oudste vuurtoren van het Australische vasteland vindt. Rij verder de Shipwreck Coast af, een berucht en ruw stukje kust waar reeds honderden schepen tegen de klippen liepen, zoals de Loch Ard aan de Loch Ard Gorge. Onderweg hou je regelmatig halt voor foto’s aan de beroemdste rotsformaties van de Great Ocean Road: de Twelve Apostles, de London Bridge en de Grotto.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Dag 5
De resterende 60 kilometer van je trip, van Apollo Bay tot Warrnambool, gebruik je om de vele indrukken van de laatste dagen te verwerken terwijl je geniet van de laatste panoramische uitzichten over de kust. Van mei tot oktober zie je bovendien blauwe vinvissen met hun kalfjes aan Logan Beach.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *