Reizen.be > Ontdek Hoi An als de meest sfeervolle stad van Vietnam
Hoi An Vietnam

Ontdek Hoi An als de meest sfeervolle stad van Vietnam

Vietnam is een prachtig land waar veel te zien, doen en te beleven is. Vietnam kent ook vele verschillende prachtige steden maar de meest sfeervolle stad van het land blijft toch wel Hoi An. 
Hoi An is inmiddels een grote toeristentrekpleister maar er zijn ook genoeg lokalen en expats waardoor de stad een perfecte mix is geworden tussen de Westerse en de Oosterse cultuur. Door de samensmelting van deze verschillende culturen is er een bijzondere sfeer ontstaan waardoor de stad voor iedereen extra gezellig aanvoelt en je deze stad ook zeker op je must visit lijstje moet zetten wanneer je Vietnam bezoekt. 

Hoi An Vietnam
© Pixabay.com

Wat maakt Hoi An zo leuk

Hoi An is voor elke foodie een droom die uitkomt. Je vindt er honderden goede restaurants die variëren van luxe tot lokaal. Het fijne aan deze restaurants is dat er voor ieders budget wel iets tussen zit. Je kunt al een heerlijke maaltijd krijgen voor slechts 1 euro en je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Ook kent de stad een fijne kust met mooie bijbehorende stranden en kun je op elke uithoek van de straten gekleurde lampionnen vinden. Perfect voor al je Instagram foto’s. 
Wil je aan de straten en de drukte ontsnappen, no worries. Binnen slechts een kwartier tot 20 minuten sta je in de jungle van Hoi An en kun je genieten van de prachtige groene natuur, de weelderige rotsen en adembenemende uitzichten.

Hoi An Vietnam
© Pixabay.com

Kookcursus

Laten we eerlijk zijn, Vietnamees koken is heerlijk. Wanneer je door het land aan het reizen bent kun je heerlijk eten maar eenmaal thuis wil je natuurlijk blijven genieten van deze heerlijke keuken. Gelukkig kun je daarom in Hoi An je kookkunsten wat bijspijkeren en de Vietnamese keuken aan je kookrepertoire toevoegen. Je kunt op verschillende plaatsen kookworkshops volgen, maar de leukste volg je toch wel op Thuan Tinh Island Cooking School in Hoi An. Je gaat tijdens de workshop eerst met de gehele groep naar de ochtendmarkt om al je boodschappen en benodigdheden te halen. Daarbij maak je een bijzondere boottocht naar het Thuan Tinh eiland waar je samen met je chef en groepsgenoten heerlijke gerechten zult bereiden. Met alle verse ingrediënten die jullie samen op de markt hebben gehaald ga je aan de slag. Gemiddeld maak je tussen de 3 en 5 gerechten die je na afloop ook zelf mag opeten. Na afloop krijg je ook alle recepten mee zodat je hier thuis nog flink van kunt nagenieten en je vrienden en familieleden kunt verassen met al het lekkers dat je nu zelf ook kunt klaarmaken.

Hoi An Vietnam
© Pixabay.com

Vietnam visa aanvragen

Wanneer je in België woont en de Belgische nationaliteit hebt is er slechts één manier om momenteel een visum aan te vragen. Wanneer je in België woont, maar op reis gaat met een vriend of vriendin met de Nederlandse nationaliteit of zelf over de Nederlandse nationaliteit beschikt zijn er twee manieren om je visum aan te vragen. Hou hier dus goed rekening mee. 
Wanneer je beschikt over de Belgische nationaliteit kan je voor je vertrek naar Vietnam je visum aanvragen en eenmaal in Vietnam op het vliegveld aangekomen haal je deze bij het visum loket op. Dit heet een VOA, een visa on arrival. Het is een soort sticker die in je paspoort geplakt wordt en hiermee kun je het land betreden. 

Hoi An Vietnam
© Pixabay.com

Beschik je of reis je samen met iemand met de Nederlandse nationaliteit dan zijn er twee opties. De bovenstaande optie en het aanvragen van een E-Visum. Dit is een elektronisch visum dat je online aanvraagt en per mail zult ontvangen. Je print dit visum zelf uit en neemt dit mee op reis. Je hoeft niet meer in de rij bij het visum loket te staan maar kunt op vertoon van je visum direct door de douane. Het E-visum is sinds 2018 beschikbaar voor mensen met de Nederlandse nationaliteit en is tijdens het schrijven van dit artikel nog niet beschikbaar voor mensen met de Belgische nationaliteit. Hier wordt wel aan gewerkt en het kan zomaar dat later in het jaar dit wel een optie is. Hou dit dus zelf goed in de gaten.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *