Reizen.be > 4 mooie routes voor een autovakantie in Duitsland
Neuschwanstein Duitsland

4 mooie routes voor een autovakantie in Duitsland

Duitsland is een land met veelzijdige natuur en mooie steden. Samen met de uitstekende bereikbaarheid heeft u alle ingrediënten voor een ideale autovakantie. Welke richting u ook op gaat, van Sauerland tot aan Beieren, uw vakantiebestemming bereikt u nagenoeg altijd binnen één dag. Wilt u graag op vakantie naar Duitsland met de auto? Overweeg dan één van de volgende routes: 

Neuschwanstein Duitsland
© Pixabay.com

De sprookjesroute van Beieren

Een autoroute door Beieren staat veelal in het teken van meren en sprookjeskastelen. En dan hebben we het nog niet eens over de schitterende panorama’s over diepe valleien. Deze route is een uitgelezen kastelenroute, die u langs het sprookjesachtige Neuschwanstein voert en de kastelen van Hohenschwangau en Linderhof. De culturele rijkdom van Beieren is verder nog meer af te lezen aan bijvoorbeeld de Wieskirche en de abdij van Ettal. Het mooie stadje Oberammergau met het Festspielhaus kan eveneens niet op het lijstje ontbreken. Beieren heeft, dankzij de rijke voormalige vorsten een schat aan bouwwerken en kunstverzamelingen in huis. Ter afwisseling van deze overdaad kunt u op adem komen bij de talrijke meren en bergen waar u mooie wandelingen kunt maken. 

Eifel – veelzijdige autoroute dichtbij huis

Een autoroute door de Eifel brengt u langs vele bezienswaardigheden. Monschau is ongetwijfeld één van de mooiste steden in dit gebied. Ook plaatsen als Ahrweiler, Blankenheim en Bad–Münsterfield nodigen uit tot een bezoek. De regio leent zich verder uitstekend om uw autoreis te onderbreken met mooie wandeltochten. De wijngaarden in deze streek van Duitsland zullen u ongetwijfeld prikkelen om de omgeving ook te voet te ontdekken. 

Sauerland Duitsland
© Pixabay.com

Touren door het bosrijke Sauerland

Voor een autoroute door een bosrijke regio rijdt u richting Sauerland. Niet ver van Dortmund, ten zuiden van het stadje Soest, komt u bij het prachtige natuurgebied Arnsberger Wald en de Möhnesee, een meer ongeveer 10 km2. Het gebied is een uitgelezen plek om te wandelen of te fietsen. Ook kunt u natuurlijk kiezen om door het woud te rijden en de verschillende leuke stadjes te bezoeken. Gaat u meer richting het zuiden van Sauerland, dan komt langs de Biggesee en de bekende grot van Attahöhe. 

Een pittoreske autoroute door het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is waarschijnlijk één van de mooiste gebieden van Duitsland. Alleen al het rijden door deze bosrijke provincie is een genot op zich. De regio leent zich daarom uitstekend om lekker te touren. U kunt de route regelmatig onderbreken door een bezoekje te brengen aan de vele pittoreske stadjes. Ten zuiden van het Zwarte Woud, richting Frankrijk en Zwitserland ligt Freiburg. Deze parel van een stad, met de mooie Freiburger Münster kerk en de vele marktkraampjes, is beslist de aanvulling op uw route waard. 

Sauerland
© Commons.wikimedia.org

Heb ik een vignet nodig voor mijn autovakantie?

Om luchtvervuiling terug te dringen hebben een aantal Duitse steden sinds 2008 de toegang tot hun centra verboden voor auto’s die te vervuilend zijn. Bepaalde stadsregio’s zijn daarom aangemerkt als milieuzones. Tegenwoordig heeft u in heel wat Duitse steden een milieuvignet nodig om met de auto in het centrum te mogen rijden.  U kunt al op voorhand een vignet Duitsland kopen om volledig ontspannen aan uw vakantie te beginnen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *